Sollicitatietips
CV Tips
Op het moment dat je gaat solliciteren, wordt er gevraagd naar je cv, oftewel je curriculum vitae. Een cv zorgt er (naast je motivatiebrief) voor dat je toekomstige werkgever nieuwsgierig naar je wordt. Wij helpen jou met het opstellen van jouw cv. Zo maak jij een goede indruk bij iedere werkgever!
Motivatiebrief tips
In bijna iedere vacature wordt gevraagd om een cv en een begeleidende brief, vaak aangeduid als motivatiebrief of sollicitatiebrief. Maar wat is nu precies een motivatiebrief? Een motivatiebrief is een document naast je cv waarin jij naast je geschiktheid ook de redenen aangeeft waarom jij graag de baan wilt hebben. De werkgever bepaalt aan de hand van de cv’s en brieven die ze binnenkrijgen wie ze moeten uitnodigen.
Sollicitatietips
Tijdens een sollicitatiegesprek wil je natuurlijk goed overkomen. De indruk die je achterlaat bij misschien je nieuwe opdrachtgever, moet natuurlijk wel goed zijn. Hoe doe je dat? Wij hebben onze tien belangrijkste tips voor je op een rij gezet. Met deze 10 sollicitatietips van verschillende HR- recruiters van Pernu vergroot je jouw kans op die droombaan! Tevens geven wij je basistips wat je juist niet moet doen tijdens een solicitatiegesprek.
Wat betekent de participatiewet voor mij als werkgever?
De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen met een ziekte of handicap een baan vinden. Als werkgever heeft u daarin een actieve rol. Bijvoorbeeld door te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie.
Wat is de Wet Banenafspraak en voor wie is deze?
Afgesproken is dat het bedrijfsleven zich garant stelt voor 100.000 extra banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wel tot 2026. Daarnaast stelt ook de overheid zich garant voor extra banen: 25.000 banen die voor 2024 moeten zijn gerealiseerd. In totaal gaat de Wet banenafspraak dus over 125.000 extra banen en wel vanaf de peildatum van 1 januari 2013.
In de Banenafspraak geven we kansen aan:
- mensen die onder de Participatiewet vallen en niet zelfstandig 100 procent van het minimumloon kunnen verdienen;
- mensen met een Wsw-indicatie;
- Wajongers met arbeidsvermogen;
- mensen met een WIW- of ID-baan.
De mensen om wie het gaat, staan in het doelgroepregister. Het UWV beheert dit register.