Uren Inloggen Contact

Hoe een IQ-test u kan helpen de juiste kandidaat te vinden

In tijden van personeelsschaarste is het soms lastig om aan goed gekwalificeerde werknemers te komen. Pernu helpt u de juiste kandidaten te vinden voor uw vacature en soms gebruiken wij daarbij een IQ-test. Waarom doen we dat?

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn vaak gemotiveerd, staan open voor verandering en zijn in staat om nieuwe vaardigheden aan te leren. Bovendien zijn zij goed te coachen.

Echter: niet altijd hebben ze het gevraagde papiertje op zak. Veel van hen hebben door hun beperking moeite gehad om een opleiding af te ronden en eindigden zodoende zonder diploma.

Dat wil echter niet zeggen dat zij het juiste niveau niet hebben! Een IQ-test toont onomstotelijk aan welk werk- en denkniveau vaardigheden u van hen kunt verwachten. Pernu verstrekt aan kandidaten een gratis IQ-test als er voldoende reden is om aan te nemen dat zij een hoger niveau aankunnen dan hun opleidingsachtergrond doet vermoeden.

Waarom gebruikt Pernu IQ-testen?

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen een waardevolle aanvulling zijn voor uw bedrijf. Maar ook voor deze groep werknemers geldt dat er meer vraag is dan aanbod in een krappe arbeidsmarkt.

Vist u dus alleen in de vijver van kandidaten die het juiste diploma op zak hebben, dan mist u mogelijk goed gekwalificeerde kandidaten die uit het goede hout gesneden zijn voor de functie die u aanbiedt. Met onze IQ-test helpen wij zowel de werkgever als de kandidaten om de juiste match te kunnen maken.  

Vist u alleen in de vijver van kandidaten die het juiste diploma op zak hebben, dan mist u mogelijk goed gekwalificeerde kandidaten die uit het goede hout gesneden zijn.

Hoe betrouwbaar is onze IQ-test?

De test van Pernu wordt uitgevoerd door het gerenommeerde assesmentbureau Ixly uit Utrecht en voldoet aan de internationaal erkende maatstaven voor IQ-testen.

Onze kandidaten voeren de IQ-test volgens de gestelde richtlijnen en laten daarmee zien wat zij in huis hebben. Niet meer, maar ook niet minder. Zo kunt u er als werkgever van uitgaan dat de uitslag van de test een goede indicatie is van de intellectuele vermogens van de sollicitant.

Wat zegt de IQ-test over de sollicitant?

De afgelegde IQ-test bewijst dat een sollicitant over het gevraagde werk- en denkniveau beschikt, ook als hij of zij niet het geldige diploma hiervoor op zak heeft. Met de IQ-test worden enkel de intellectuele vermogens van de kandidaat aangetoond.

Tijdens een sollicitatieproces nemen wij  ook altijd een MBTI-assessment af, om meer te kunnen zeggen over capaciteiten van een kandidaat. Deze test zegt meer over welk menstype de kandidaat is en welke sterke en zwakke aspecten daarbij komen kijken. Als werkgever biedt deze laatste test u meer inzicht over de zogenaamde soft skills van de kandidaat.

Vragen over onze manier van werken?

Hebt u vragen over onze manier van werken of over het afnemen van de IQ-test in het algemeen? Neemt u dan contact op met een van onze accountmanager. Wij vertellen u graag meer!

Wij komen graag met u in contact!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist
PernU B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en zowel vacatures als advertenties af te stemmen op je persoonlijk interesses. Meer weten?