Uren Inloggen Contact

Hoe een IQ-test u kan helpen de juiste kandidaat te vinden

In tijden van personeelsschaarste is het soms lastig om aan goed gekwalificeerde werknemers te komen. Pernu helpt u de juiste kandidaten te vinden voor uw vacature en soms gebruiken wij daarbij een IQ-test. Waarom doen we dat?

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn vaak gemotiveerd, staan open voor verandering en zijn in staat om nieuwe vaardigheden aan te leren. Bovendien zijn zij goed te coachen.

Echter: niet altijd hebben ze het gevraagde papiertje op zak. Veel van hen hebben door hun beperking moeite gehad om een opleiding af te ronden en eindigden zodoende zonder diploma.

Dat wil echter niet zeggen dat zij het juiste niveau niet hebben! Een IQ-test toont onomstotelijk aan welk werk- en denkniveau vaardigheden u van hen kunt verwachten. Pernu verstrekt aan kandidaten een gratis IQ-test als er voldoende reden is om aan te nemen dat zij een hoger niveau aankunnen dan hun opleidingsachtergrond doet vermoeden.

Waarom gebruikt Pernu IQ-testen?

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen een waardevolle aanvulling zijn voor uw bedrijf. Maar ook voor deze groep werknemers geldt dat er meer vraag is dan aanbod in een krappe arbeidsmarkt.

Vist u dus alleen in de vijver van kandidaten die het juiste diploma op zak hebben, dan mist u mogelijk goed gekwalificeerde kandidaten die uit het goede hout gesneden zijn voor de functie die u aanbiedt. Met onze IQ-test helpen wij zowel de werkgever als de kandidaten om de juiste match te kunnen maken.  

Vist u alleen in de vijver van kandidaten die het juiste diploma op zak hebben, dan mist u mogelijk goed gekwalificeerde kandidaten die uit het goede hout gesneden zijn.

Hoe betrouwbaar is onze IQ-test?

De test van Pernu wordt uitgevoerd door het gerenommeerde assesmentbureau Ixly uit Utrecht en voldoet aan de internationaal erkende maatstaven voor IQ-testen.

Onze kandidaten voeren de IQ-test volgens de gestelde richtlijnen en laten daarmee zien wat zij in huis hebben. Niet meer, maar ook niet minder. Zo kunt u er als werkgever van uitgaan dat de uitslag van de test een goede indicatie is van de intellectuele vermogens van de sollicitant.

Wat zegt de IQ-test over de sollicitant?

De afgelegde IQ-test bewijst dat een sollicitant over het gevraagde werk- en denkniveau beschikt, ook als hij of zij niet het geldige diploma hiervoor op zak heeft. Met de IQ-test worden enkel de intellectuele vermogens van de kandidaat aangetoond.

Tijdens een sollicitatieproces nemen wij  ook altijd een MBTI-assessment af, om meer te kunnen zeggen over capaciteiten van een kandidaat. Deze test zegt meer over welk menstype de kandidaat is en welke sterke en zwakke aspecten daarbij komen kijken. Als werkgever biedt deze laatste test u meer inzicht over de zogenaamde soft skills van de kandidaat.

Vragen over onze manier van werken?

Hebt u vragen over onze manier van werken of over het afnemen van de IQ-test in het algemeen? Neemt u dan contact op met een van onze accountmanager. Wij vertellen u graag meer!

Wij komen graag met u in contact!

Wij komen graag met u in contact!

Referenties

Stijn Otten

Heattransformers

‘’De samenwerking met Pernu bevalt ons goed. Bewonderingswaardig dat jullie ons aan een goede medewerker hebben kunnen helpen in deze krappe arbeidsmarkt. Door middel van detachering kunnen wij het afbreukrisico verlagen. Detachering geeft ons de tijd om elkaar goed te leren kennen alvorens we samen een langdurig dienstverband aangaan."  Lees meer...

Alle referenties

Maryenka van der Weg

Domeinen Roerende Zaken

‘’Momenteel hebben wij in Hoogeveen vijf personen aan het werk via Pernu waar ik erg tevreden mee ben. Wij kunnen een goede en veilige werkplek bieden waar arbeidsparticipanten zich kunnen ontwikkelen zonder dat de werkdruk te hoog wordt. De detacheringsconstructie biedt als voordeel dat je de tijd hebt om te kijken of iemand geschikt is voor de baan."  Lees meer...

Alle referenties

Jolijn Dekker

Koninklijke Landmacht - afdeling Artillerie

"Als organisatie konden wij wel wat extra handvatten gebruiken ten aanzien van de begeleiding van onze medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. Pernu organiseerde een leerzame sessie met veel praktijkgerichte adviezen die de communicatie over-en-weer echt ten goede is gekomen. We begrijpen elkaar nu veel beter." Lees meer...

Alle referenties

Peter Holtrop

Dienst Justitiële Inrichtingen

‘’Een arbeidsparticipant heeft een zeer positief effect op de kwaliteit en mogelijkheden van de dienstverlening. Zij verlagen de werkdruk op de reguliere medewerkers en dragen bij aan de geleverde kwaliteit en klant tevredenheid.."  Lees meer...

Alle referenties

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist

Wat voor soort banen kan ik bij Pernu verwachten?

Bij Pernu bieden wij een diversiteit aan banen aan. Dit betreft banen in de publieke sector (Rijksoverheid) en in de commerciële sector (bedrijfsleven). Wij hebben banen voor zowel MBO, HBO als WO en ook banen waarvoor je geen opleiding nodig hebt.

Voorbeelden van banen die wij aanbieden:

 • Administratief medewerker
 • Servicedeskmedewerker
 • Hulpmonteur/ installatiemonteur
 • Pendelbus chauffeur
 • Medewerker groenonderhoud
 • Recruiter
 • Marketingmedewerker
 • Magazijnmedewerker
 • Medewerker behandeling aangifte
 • Assistent accountant
 • HR- medewerker
 • Werkvoorbereider

Lees hier het verhaal van Daniël die aan de slag is gegaan bij de Politie als secretarieel medewerker en van Gregor die werkt bij de Ridder in Soesterberg als assistent groundsman bij FC Utrecht.

Natuurlijk zijn dit niet alle voorkomende functies, het overzicht van onze openstaande vacatures tref je op de vacaturepagina van Pernu. Kijk snel of er iets passends voor jou bijstaat!

 

Wordt er voldoende rekening gehouden met mijn arbeidsbeperking?

Ja, er wordt juist gekeken naar wat jij wél kan. Wij denken in mogelijkheden en benadrukken daarbij jouw specifieke talenten.

Dit doen wij onder andere door een uitgebreid persoonlijk profiel van jou te creëren. Zo krijg je een goed beeld in hoeverre je aansluit bij de functie waarvoor je solliciteert. In dat MBTI profiel staat waar jij goed in bent en wat jij nodig hebt op de werkvloer en in de werkrelatie om in je kracht te staan. Waar kun je je nog verder in ontwikkelen en wat zijn de aandachtspunten? Zo kan de opdrachtgever rekening houden met wat jij nodig hebt en kunnen jullie een gezonde werkrelatie opbouwen.

We hebben aandacht voor jouw talenten en begrip voor de dingen waar je minder goed in bent. Bovendien helpen wij niet alleen jij, maar ook je werkgever om te gaan met de beperkingen die jij in je werk ervaart. 

Waar kan ik ervaringen lezen van medewerkers die bij jullie in dienst zijn getreden?

Op onze website kun je diverse persoonlijke ervaringsverhalen lezen van onze medewerkers. Zo kun je het verhaal lezen van Marissa Draaisma. Zij werkt voor Pernu bij DJI (Dienst Justitiële Inrichting) in Veenhuizen. Zij vertelt openlijk over hoe zijn in de doelgroep terecht is gekomen en wat dit voor haar heeft betekent. Zij deelt haar ervaringen over haar samenwerking met Pernu en hoe zij het vindt om te werken bij DJI als administratief ondersteuner.

Wat is het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een lijst met gegevens van mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Dit is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers om ervoor te zorgen dat er extra banen beschikbaar komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Lees hier meer.