Uren Inloggen Contact

Wajong en werk: wat gebeurt er met je uitkering als je gaat werken?

Ontvang jij een wajong-uitkering en ben je op zoek naar werk? Dan wil je zeker weten dat je per maand niet minder binnenkrijgt dan je nu krijgt. Hoe ziet dat eigenlijk met wajong en werk?

Welke consequenties heeft de combinatie wajong en werk voor mij?

Hoeveel je gekort wordt op je Wajong-uitkering is afhankelijk van de Wajong-regeling die op jou van toepassing is. Er zijn drie denkbare situaties:

  • Je hebt een Wajong-uitkering die van na 1 januari 2010 dateert. In dat geval is het vrij gemakkelijk om uit te rekenen hoeveel je van je ontvangen uitkering moet terugbetalen als je weet wat je gaat verdienen. Gebruik hiervoor deze rekenhulp.
     
  • Heb je een oude Wajong-uitkering van vóór 2010, dan is het iets moeilijker om te berekenen hoeveel je gekort gaat worden op je uitkering, maar ook hier is een rekenhulp voor gemaakt. Echter: er zijn twee uitzonderingen die ingewikkeld kunnen zijn. Je arbeidsdeskundige van het UWV kan je hierbij helpen, maar ook bij Pernu kunnen we je hierbij van dienst zijn.
     
  • Voor mensen met een Wajong uitkering die zelfstandig aan de slag gaan (ZZP of eigen bedrijf) gelden andere regels. Meer informatie hierover vind je hier. Solliciteer je bij Pernu? Dan wordt je via Pernu gedetacheerd en geldt dit dus niet voor jou.

Wajong en vrijwilligerswerk

Het kan zijn dat je als Wajonger al vrijwilligerswerk uitvoert en ook van plan bent om dit te blijven doen in combinatie met wajong en werk. Uiteraard is dat mogelijk!

In dat geval moet je in de rekenhulp en ook in de definitieve opgave heel duidelijk de onkostenvergoeding die je eventueel voor je vrijwilligerswerk ontvangt scheiden van het loon dat je van Pernu ontvangen gaat.

Wajong en werk: wij helpen jou

Bij Pernu helpen we al meer dan 15 jaar Wajongers aan het werk. We weten dus alles over de consequenties die de combinatie Wajong en werk heeft voor jou.

Alles begint met een sollicitatie op één van onze vacatures. Die vind je hier:

Wajong vacatures

Kom jij in aanmerking voor de job, dan helpen wij je bij de sollicitatie en eventueel bij het sollicitatiegesprek. Als de match goed is en jij en je toekomstige werkgever zien het zitten met elkaar, gaan we je een contract aanbieden.

Dat is het moment dat je ook een opgave moet doen bij het UWV. Jouw contactpersoon bij Pernu gaat je stap-voor-stap hierbij helpen en ervoor zorgen dat alles goed geregeld is.

Heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over Wajong en werk naar aanleiding van onze vacatures, schroom dan niet om contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Contact

Kan ik werken als ik een Wajong-uitkering ontvang?


Ontvang jij een Wajong uitkering en wil je graag aan de slag? Dat mag en dat kan. De overheid stimuleert het zelfs als je aan het werk gaat. Op onze website vind je alles over Wajong en werken. Lees meer...

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist