Uren Inloggen Contact

Pernu: professionals in food recruitment

Pernu ontzorgt u volledig

Pernu is een recruitment expert voor de foodbranche en specialist in het bemiddelen tussen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt (wajong / doelgroepenregister) en werkgevers die op een positieve manier invulling willen geven aan de participatiewet.

Voor onze opdrachtgevers in de foodbranche lossen wij vacatures op binnen diverse functiegebieden; Kwaliteit, Productie, Administratie, Supply Chain, Laboratorium en Sales. Daarbij richten we ons op posities van mbo- tot en met wo-niveau.

Het ontzorgen van onze opdrachtgevers is een belangrijke drijfveer in ons werk. Bij ons geen standaard verhaal, maar een gewogen inschatting van de geschiktheid van de professional voor uw organisatie. Wij staan voor persoonlijke aandacht en maatwerk.

Onze werkwijze   Referenties

No cure, no pay

Als u besluit een opdracht uit te zetten bij Pernu op basis van detachering gaan wij voor u op zoek naar dé geschikte foodprofessional op basis van ons 'no cure, no pay'-principe.

De professional treedt na een proefplaatsing in dienst bij Pernu. Voor u biedt dit de mogelijkheid om de professional na één jaar detachering kosteloos over te nemen. Bijkomend voordeel is dat u de maximale flexibiliteit benut om flexibel in te lenen voor een periode tot zeker 4 jaar.

Zet nu jouw opdracht uit op basis van detachering! Ben je benieuwd naar wat wij concreet voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op   Veelgestelde vragen

Wij beantwoorden uw vragen graag!

Enkele van onze opdrachtgevers

Wat andere werkgevers zeggen

La Place

"Jullie luisteren goed en hebben als specialist in het plaatsen van talent met een afstand tot de arbeidsmarkt écht kennis van zaken."

Alle referenties

Happy Broodjes

"Pernu stelt veel en goede kandidaten voor. Ook de vaste contactpersoon is erg plezierig!"

Alle referenties

VERDER PRATEN OVER SAMENWERKING MET PERNU?

Neem contact op

Welke functies zijn geschikt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Alle functies! Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben een wajong uitkering of zijn geregistreerd in het doelgroepregister. Ieder heeft een eigen beperking, maar deze lopen enorm uiteen.

Pernu heeft zowel mensen met een fysieke beperking als mensen met een mentale beperking in haar bestand. Deze mensen hebben alle soorten vooropleidingen, van hbo en wo tot mbo of ongeschoold. Wij hebben kandidaten die goed zijn in fysieke en herhalende bezigheden, maar ook kandidaten die juist behoefte hebben aan een uitdagende baan op niveau.

Voor elke functie hebben wij een geschikte kandidaat. Vertel ons waar u mensen nodig hebt: wij denken graag met u mee over hoe u deze functie geschikt kunt maken.

Welke risico's loop ik als werkgever?

Het aannemen van een werknemer met afstand tot de arbeidsmarkt vraagt aanpassing van uw leidinggevenden en zijn of haar collega's. Het gaat dan bijvoorbeeld om de manier van communiceren die wat duidelijker moet dan u gewend bent. Anders dan dat loopt u geen risio's. Alle financiele risico's nemen wij op ons omdat wij de kandidaat van uw keuze een jaar lang detacheren.

Pas bij gebleken geschiktheid neemt u de werknemer kosteloos van ons over. Tijdens de detacheringperiode garanderen wij zorgvuldige en betrokken jobcoaching van de werknemer, zodat hij of zij volledig tot recht komt in zijn of haar functie. Wij begeleiden niet alleen de kandidaat, maar indien nodig ook uw leidinggevenden en medewerkers. 

Welke voordelen levert een werknemer met afstand tot de arbeidsmarkt mij op?

Een medewerker met afstand tot de arbeidsmarkt is vaak enorm gemotiveerd en gedreven. U hebt er dus een loyale werknemer bij. Wanneer u een beroep doet op zijn of haar talenten zal deze werknemer floreren en u van grote dienst zijn. Daarnaast geniet u van enkele financiele voordelen en subsidies, waarover u meer kunt lezen op onze webpagina.

Tenslotte geeft u met het aannemen van een medewerker met afstand tot de arbeidsmarkt invulling aan inclusie, diversiteit en social return on investment. U kunt zich wellicht laten certificeren op de PSO-ladder en dit maakt uw positie sterker bij tenders en aanbestedingen. 

Hoe garandeert Pernu mij dat de kandidaat geschikt is voor de job?

Pernu werft en selecteert met grote zorg. Wij kennen de markt en hebben een enorm netwerk. Onze kandidaten krijgen standaard een MBTI-assesment, waarmee wij de kwaliteiten en vaardigheden testen en in kaart brengen. Ook nemen wij incidenteel een IQ-test af om hiermee aan te tonen dat een bepaald gevraagd niveau daadwerkelijk aanwezig is. 

Alle kandidaten die wij aanleveren hebben wij uitgebreid gesproken en geschikt bevonden voor de functie die u aanbied. Daarnaast zorgen wij voor zorgvuldige jobcoaching, waardoor onze werknemers zo optimaal mogelijk kunnen functioneren in hun baan. 

PernU B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en zowel vacatures als advertenties af te stemmen op je persoonlijk interesses. Meer weten?