Uren Inloggen Contact

Dienst Justitiële Inrichtingen

Peter Holtrop, Facilitair manager bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in Veenhuizen, deelt met ons zijn ervaringen over de inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Van penitentiaire inrichtingen en justitiële jeugdinrichtingen tot detentiecentra en tbs-klinieken: zo’n 17.000 collega’s van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zijn elke dag bezig met beveiliging, bewaring, behandeling, zorg en begeleiding van justitiabelen. Op 38 locaties verspreid door heel Nederland worden vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen uitgevoerd die door de rechter zijn opgelegd.

 

Ff6WFysjaU0AAAAASUVORK5CYII=Facilitair Bedrijf DJI

Als Facilitair manager van het Facilitair Bedrijf DJI ben ik o.a. verantwoordelijk voor een cluster van panden en organisaties. Hierbij hoort een kantoor met 225 werkplekken en een magazijn t.b.v. het inventarisbeheer in Veenhuizen. Op deze plekken maak ik gebruik van 10 medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.

Binnen de dienstverlening zijn veel werkzaamheden waar wij verantwoordelijk voor zijn maar die door diverse omstandigheden op de achtergrond zijn geraakt. Door het inzetten van deze medewerkers kunnen wij onze dienstverlening optimaliseren en de werkdruk van onze medewerkers verminderen. Arbeidsparticipanten

Binnen DJI werken we met gedetineerden, hier hebben wij erg veel positieve ervaring mee. Helaas kunnen wij (ex) gedetineerden niet inzetten in relatie tot onze reguliere werkplekken. Arbeidsparticipanten kunnen wij wel op deze plekken inzetten, deze (leer-werkplekken) worden met normaal gesproken met veel plezier ingevuld en geven een meerwaarde  in onze dienstverlening.