Uren Inloggen Contact

Pernu behaalt het PSO 30+ keurmerk

Eind augustus was het zover: Pernu behaalde het PSO 30+ keurmerk. Dit is de hoogste waardering van PSO Nederland. Pernu heeft daarmee aangetoond dat meer dan 30% van het personeelsbestand bestaat uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor iedereen die Pernu volgt en kent is dat natuurlijk helemaal geen nieuws: Pernu zet zich al meer dan 14 jaar in voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Echter: het officiële keurmerk laat zien dat Pernu kwaliteit biedt in de dienstverlening. Daarnaast maakt het de samenwerking met andere organisaties die de PSO-doelen nastreven eenvoudiger.

Wat betekent deze certificering?

De PSO 30+ certificering betekent dat Pernu zich voortaan PSO-bedrijf mag noemen: een beloning voor onze inspanningen om mensen met diverse achtergronden en mogelijkheden te ondersteunen bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Pernu levert volgens PSO Nederland op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. We maken werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusief werkgeverschap.

Dat doen we overigens niet alleen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een passende baan te helpen, maar ook zelf. Ook bij Pernu op kantoor hebben we collega’s in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zetten bij Pernu hun talenten in voor onze kandidaten en opdrachtgevers.

Wat is de PSO-ladder?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een meetinstrument en keurmerk van TNO en brengt de verhouding tussen het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en het totale aantal werkzame medewerkers op bedrijfsniveau in kaart.

Het doel van De PSO-ladder is om de arbeidsparticipatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verhogen.

Het PSO-keurmerk heeft vijf prestatieniveaus namelijk de: Aspirant-status, Basistrede, Trede 1, Trede 2, Trede 3. Bedrijven die bovengemiddel presteren behalen de status PSO 30+.Meestal beginnen bedrijven onderaan en nemen dan telkens een nieuwe stap richting maatschappelijk verantwoord ondernemen. Pernu is echter al jarenlang een duurzame werkgever voor kwestbare groepen in onze samenleving en behaalde in één keer de hoogste waardering.

Wat kan Pernu voor werkgevers betekenen?

Wij willen in de toekomst (nog) meer samenwerken met organisaties die zich aantoonbaar inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wilt u ook werk maken van sociaal ondernemen? Pernu kan u hierbij helpen! Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • Pernu helpt werkgevers met het creëren van kwaliteitsvolle arbeidskansen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Pernu helpt werkgevers door hooggekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers te zoeken en te matchen.
  • Pernu ondersteunt leidinggevenden bij het begeleiden van deze medewerkers.
  • Pernu helpt werkgevers met het bevorderen van een inclusieve werkomgeving waar diversiteit erg wordt gewaardeerd.
  • Pernu helpt werkgevers met het ondersteunen van medewerkers bij hun persoonlijke en professionele groei.

Kennismaken met Pernu

Voor potentiële opdrachtgevers biedt samenwerken met Pernu veel voordelen. Pernu voorziet gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. Met deze medewerkers dragen onze opdrachtgevers bij aan een inclusievere samenleving en maken ze deel uit van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kom eens langs om kennis te maken en te praten over de mogelijkheden! Neem contact op via de onderstaande knop!

Contact

Share
T. Westbroek
30 August 2023

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist