Uren Inloggen Contact

Wajong personeel: medewerkers met een Wajong-uitkering aannemen, hoe werkt dat?

Op zoek naar Wajong personeel? Werknemers die een Wajong-uitkering ontvangen of een doelgroepregister-indicatie hebben, zijn vaak erg gemotiveerd om aan de slag te gaan. Hoe kunt u hiervan profiteren?

Wajong personeel is personeel met een Wajong-uitkering. Deze medewerkers hebben een beperking en door die beperking hebben zij een afstand tot de arbeidsmarkt opgebouwd. Hun beperking zorgt ervoor dat een werkgever niet de volledige loonwaarde kan halen uit deze medewerkers. Toch hebben zij vele talenten en vaardigheden.

Om werkgevers toch in staat te stellen Wajong personeel aan te nemen heeft de overheid allerlei regelingen en financiële voordelen in het leven geroepen, die de loonwaarde compenseren voor de werkgever.

Mensen met een Wajong-uitkering kunnen diverse werkzaamheden uitvoeren. Dit kunnen allerlei verschillende werkzaamheden zijn; van administratieve taken tot creatieve projecten.

Hoe wajong personeel aannemen?

Wanneer iemand met een Wajong-uitkering aan het werk wil gaan, wordt er eerst gekeken naar de mogelijkheden en beperkingen van de persoon. Welke ondersteuning is er voor de persoon nodig om het werk succesvol te laten zijn? Iemand met een Wajong-uitkering kan zoveel werken als hij of zij zelf wil of zijn of haar beperking dat toelaat (dus ook fulltime).

Voor Wajong personeel is er in veel gevallen extra ondersteuning nodig op de werkvloer. Er zijn verschillende vormen van ondersteuning mogelijk. Dit kan variëren van aanpassingen aan de werkplek en begeleiding door een jobcoach, tot financiële regelingen die werkgevers stimuleren om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen.

Het inkomen dat Wajong personeel verdient, wordt gedeeltelijk aangevuld door de Wajong-uitkering. Dit betekent dat de deze medewerkers meer gaan verdienen als ze ook gaan werken naast hun Wajong-uitkering.

Wat kan Pernu voor werkgevers betekenen?

Pernu vindt dat iedereen recht heeft op betaald werk en gelijke kansen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door maatwerk te creëren en out-of-the-box te denken, kunnen we veel mensen met een wajong uitkering aan een betekenisvolle baan helpen.

Met meer dan 15 jaar ervaring hebben veel werkgevers succesvol geholpen bij het realiseren van mooie banen voor wajong personeel en hen geholpen bij de invulling daarvan. Lees meer over wat wij voor werkgevers kunnen betekenen op onze werkgevers-pagina

Naar werkgevers

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist