Uren Inloggen Contact

Wajong werkzoekend

Hoewel de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (Wajong) al in 2015 vervangen is, zijn er nog altijd ruim 243.000 Nederlanders met een Wajong uitkering. Deze mensen kregen vóór hun 30e jaar een ziekte of beperking waardoor ze niet of slechts gedeeltelijk kunnen werken.

Veel mensen die uit de Wajong afkomstig zijn, vallen inmiddels onder andere regelingen zoals het doelgroepregister (de gemeente betaalt de uitkering) of de banenafspraak. In het laatste geval hebben deze Wajong werkzoekenden volgens de overheid nog werkvermogen en komen dus in aanmerking voor een participatiebaan.

Wat zijn Wajong werkzoekenden eigenlijk?

De term ‘wajong’ verdwijnt echter langzamer dan het aantal Wajong werkzoekenden. In de volksmond wordt ‘wajong’ vaak in het gebruikt om alle mensen met een arbeidsbeperking mee aan te duiden.

Wajong werkzoekenden zijn in de volksmond dan mensen die op zoek zijn naar een baan die aangepast kan worden op hun beperking. Voor deze wajong-banen kan werkgever van aanvullende subsidies gebruik kan maken waardoor hij financieel geen risico loopt.

Wajong vacatures

Ontvang jij een wajong-uitkering en ben je werkzoekend? Dan ben je bij Pernu op het goede adres. Wij specialiseren ons al 15 jaar in wajong-banen en hebben daardoor veel kennis en ervaring op dit vlak.

Wajong vacatures

We helpen niet alleen jou aan een baan die helemaal bij je past, maar we helpen ook je werkgever om die baan precies passend te maken.

Onze ervaring is dat wajong-werkzoekenden gebaat zijn bij

  • Duidelijke begeleiding, zowel op het werk als extern via een jobcoach;
  • Eén contactpersoon bij de werkgever en niet al te veel wisselingen;
  • Aandacht voor- en uitnutting van zijn of haar talenten;
  • Begrip en geduld voor de dingen waar de Wajong werkzoekende minder goed in is.

Unieke aanpak voor Wajong werkzoekenden

Bij Pernu kiezen we daarom voor veel duidelijkheid en helderheid, één medewerker die vanaf de sollicitatie tot het einde van het dienstverband de aangewezen contactpersoon is en alleen begeleiding door zeer ervaren jobcoaches.

Daarnaast bieden we trainingen op maat, aan werkgevers en collega’s op de werkvloer. Alles om ervoor te zorgen dat Wajong werkzoekenden niet alleen een baan vinden, maar die ook kunnen behouden.

Oók voor hbo en wo wajongers

Veel participatiebanen in de markt zijn bedoeld voor Wajong werkzoekenden met een MBO-opleiding, praktijkonderwijs of enkel een middelbare schoolopleiding.

Bij Pernu vind je echter ook volop banen voor hbo wajong en wo wajong. Wij hebben, dankzij een gunning van de Rijksoverheid veel banen bij ministeries, de Belastingdienst, de Politie, de Dienst Justitionele Inrichtingen en Defensie. Deze banen zijn veelal prominent, uitdagend en op niveau. Maar dan wel met dát verschil dat de werkgever rekening houdt met de beperking(en) van de Wajonger.

Op zoek naar een baan? Zoek niet verder en bekijk snel onze vacatures

Wajong vacatures

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist