Uren Inloggen Contact

Jouw werk- en denkniveau aantonen met een IQ-test

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan op jouw niveau? Dat kan soms lastig zijn als je niet de juiste diploma’s hebt. Pernu helpt je om jouw werk- en denkniveau aan te tonen met behulp van een capaciteitentest die iets zegt over jouw IQ.

Voor veel vacatures op onze website wordt een bepaald niveau gevraagd. Bijvoorbeeld mbo, hbo of wo. Het kan zijn dat jij interesse hebt in een baan waarvoor je het gevraagde niveau niet hebt. Misschien had je vanwege je beperking moeite om je opleiding af te ronden of is het om een andere reden niet gelukt om een diploma te behalen.

Het zou zonde zijn als jij de baan van je dromen mist, omdat je het gevraagde niveau niet kan aantonen!

Gelukkig hoeft het ontbreken van een diploma je niet tegen te houden om te solliciteren op de baan die jij graag wilt. Weet je van jezelf dat je het gevraagde niveau misschien wel hebt? Doe dan een IQ-test bij Pernu en toon aan dat je in huis hebt wat er gevraagd wordt! Wij overtuigen dan de werkgever dat jij een geschikte kandidaat bent voor de functie. 

Wat zijn de voordelen van onze test?

 • In slechts 40 minuten kun jij aantonen wat jouw echte werk- en denkniveau is.
 • Je kunt de test gewoon thuis achter je laptop of op je telefoon doen.
 • Na afloop van de test kan je solliciteren op de functie die bij jouw niveau past.
 • Ook als je niet aangenomen wordt, heb je een een certificaat met de uitkomst van je test dat je kunt gebruiken voor andere sollicitaties.

Onze IQ-test wordt verstrekt door Ixly, een gerenommeerd bedrijf in IQ-testen en andere assesments. Bewezen, betrouwbaar en 100% veilig. Wil je eens oefenen? Dat kan! Kijk hier voor enkele oefenopdrachten.

Wat moet je doen om de test te kunnen ondergaan?

Je kunt bij Pernu alleen een gratis IQ-test doen, als je wilt solliciteren op een vacature waarvoor een bepaald opleidingsniveau gevraagd wordt dat jij niet behaald hebt.

Ben je serieus geïnteresseerd en wil je een poging doen om jouw niveau aan te tonen? Maak dan gebruik van het sollicitatieformulier en geef aan dat je een IQ-test wilt doen.

Hoe kan je je voorbereiden op de test?

Om jouw niveau aan te tonen kan je het best gewoon jezelf zijn. Je wilt tenslotte laten zien wie jij bent en wat je kunt. Je beter voordoen dan je bent, helpt je waarschijnlijk niet verder! Wat wél slim is om van tevoren te regelen is een rustige plek om de test te doen en een stabiele internetverbinding.

Heb je nog vragen?

Vragen over onze IQ test? Neem dan contact op met Kim. Zij kan je alles vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Ben je werkgever? Bekijk dan ook onze pagina voor werkgevers over de IQ-test.

Ik vertel je graag meer!

Ik vertel je graag meer!

Laatste vacatures

Job Banner

Verkeersregelaar Diftar provincie Zuid-Holland (doelgroepregister/Wajong)

Lijkt jou het leuk om het verkeer te regelen bij werkzaamheden aan de weg? Dan hebben we een mooie baan voor jou als Verkeersregelaar bij Diftar in provincie Zuid-Holland! Deze vacature staat...
Zuid-Holland

Verkeersregelaar Diftar provincie Noord-Holland (doelgroepregister/Wajong)

Lijkt jou het leuk om het verkeer te regelen bij werkzaamheden aan de weg? Dan hebben we een mooie baan voor jou als Verkeersregelaar bij Diftar in provincie Noord-Holland! Deze vacature staat...
Noord-Holland

Junior Werkvoorbereider bij Van Wijk Vastgoedonderhoud Utrecht (doelgroepregister/Wajong)

Op zoek naar een leuke baan als werkvoorbereider binnen de bouw? En heb je een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan hebben we een mooie baan voor jou...
Utrecht

Verkeersregelaar Diftar provincie Utrecht (doelgroepregister/Wajong)

Lijkt jou het leuk om het verkeer te regelen bij werkzaamheden aan de weg? Dan hebben we een mooie baan voor jou als Verkeersregelaar bij Diftar in provincie Utrecht! Deze vacature staat...
Utrecht

Taal - en cultuurspecialist (diverse talen) bij Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties in Zoetermeer (doelgroepregister/wajong)

Jij spreekt goed Nederlands en je kunt ook één van de volgende talen spreken en lezen: Arabisch, Chinees, Russisch of Farsi. Daarnaast heb je nu een doelgroepregistratie, een Wajong...
Zoetermeer

Fiscaal administratief medewerker Belastingdienst MKB Eindhoven (doelgroepregister/Wajong)

Ben jij graag administratief bezig en werk je nauwkeurig? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan hebben we een mooie baan voor jou...
Eindhoven

Onze opdrachtgevers

Referenties

Stijn Otten

Heattransformers

‘’De samenwerking met Pernu bevalt ons goed. Bewonderingswaardig dat jullie ons aan een goede medewerker hebben kunnen helpen in deze krappe arbeidsmarkt. Door middel van detachering kunnen wij het afbreukrisico verlagen. Detachering geeft ons de tijd om elkaar goed te leren kennen alvorens we samen een langdurig dienstverband aangaan."  Lees meer...

Alle referenties

Maryenka van der Weg

Domeinen Roerende Zaken

‘’Momenteel hebben wij in Hoogeveen vijf personen aan het werk via Pernu waar ik erg tevreden mee ben. Wij kunnen een goede en veilige werkplek bieden waar arbeidsparticipanten zich kunnen ontwikkelen zonder dat de werkdruk te hoog wordt. De detacheringsconstructie biedt als voordeel dat je de tijd hebt om te kijken of iemand geschikt is voor de baan."  Lees meer...

Alle referenties

Jolijn Dekker

Koninklijke Landmacht - afdeling Artillerie

"Als organisatie konden wij wel wat extra handvatten gebruiken ten aanzien van de begeleiding van onze medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. Pernu organiseerde een leerzame sessie met veel praktijkgerichte adviezen die de communicatie over-en-weer echt ten goede is gekomen. We begrijpen elkaar nu veel beter." Lees meer...

Alle referenties

Peter Holtrop

Dienst Justitiële Inrichtingen

‘’Een arbeidsparticipant heeft een zeer positief effect op de kwaliteit en mogelijkheden van de dienstverlening. Zij verlagen de werkdruk op de reguliere medewerkers en dragen bij aan de geleverde kwaliteit en klant tevredenheid.."  Lees meer...

Alle referenties

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist

Wat voor soort banen kan ik bij Pernu verwachten?

Bij Pernu bieden wij een diversiteit aan banen aan. Dit betreft banen in de publieke sector (Rijksoverheid) en in de commerciële sector (bedrijfsleven). Wij hebben banen voor zowel MBO, HBO als WO en ook banen waarvoor je geen opleiding nodig hebt.

Voorbeelden van banen die wij aanbieden:

 • Administratief medewerker
 • Servicedeskmedewerker
 • Hulpmonteur/ installatiemonteur
 • Pendelbus chauffeur
 • Medewerker groenonderhoud
 • Recruiter
 • Marketingmedewerker
 • Magazijnmedewerker
 • Medewerker behandeling aangifte
 • Assistent accountant
 • HR- medewerker
 • Werkvoorbereider

Lees hier het verhaal van Daniël die aan de slag is gegaan bij de Politie als secretarieel medewerker en van Gregor die werkt bij de Ridder in Soesterberg als assistent groundsman bij FC Utrecht.

Natuurlijk zijn dit niet alle voorkomende functies, het overzicht van onze openstaande vacatures tref je op de vacaturepagina van Pernu. Kijk snel of er iets passends voor jou bijstaat!

 

Wordt er voldoende rekening gehouden met mijn arbeidsbeperking?

Ja, er wordt juist gekeken naar wat jij wél kan. Wij denken in mogelijkheden en benadrukken daarbij jouw specifieke talenten.

Dit doen wij onder andere door een uitgebreid persoonlijk profiel van jou te creëren. Zo krijg je een goed beeld in hoeverre je aansluit bij de functie waarvoor je solliciteert. In dat MBTI profiel staat waar jij goed in bent en wat jij nodig hebt op de werkvloer en in de werkrelatie om in je kracht te staan. Waar kun je je nog verder in ontwikkelen en wat zijn de aandachtspunten? Zo kan de opdrachtgever rekening houden met wat jij nodig hebt en kunnen jullie een gezonde werkrelatie opbouwen.

We hebben aandacht voor jouw talenten en begrip voor de dingen waar je minder goed in bent. Bovendien helpen wij niet alleen jij, maar ook je werkgever om te gaan met de beperkingen die jij in je werk ervaart. 

Waar kan ik ervaringen lezen van medewerkers die bij jullie in dienst zijn getreden?

Op onze website kun je diverse persoonlijke ervaringsverhalen lezen van onze medewerkers. Zo kun je het verhaal lezen van Marissa Draaisma. Zij werkt voor Pernu bij DJI (Dienst Justitiële Inrichting) in Veenhuizen. Zij vertelt openlijk over hoe zijn in de doelgroep terecht is gekomen en wat dit voor haar heeft betekent. Zij deelt haar ervaringen over haar samenwerking met Pernu en hoe zij het vindt om te werken bij DJI als administratief ondersteuner.

Wat is het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een lijst met gegevens van mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Dit is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers om ervoor te zorgen dat er extra banen beschikbaar komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Lees hier meer.