Uren Inloggen Contact

Participatiebaan: goed werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Een participatiebaan is een functie die speciaal gecreëerd is voor iemand die door een beperking niet volwaardig kan deelnemen aan de arbeidsmarkt. Pernu heeft mooie uitdagende participatiebanen voor mensen uit het doelgroepregister of mensen met een wajong-uitkering.

Wat is een participatiebaan?

In 2015 heeft de Rijksoverheid in Nederland inderdaad het beleid ingevoerd om particuliere werkgevers en de overheid samen te laten werken om banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals vastgelegd in de Participatiewet.

Zo’n baan wordt vaak een participatiebaan genoemd. Participatiebanen zijn bedoeld om werkgelegenheid te bieden aan verschillende groepen mensen, waaronder personen met een arbeidsbeperking, statushouders, langdurig werklozen en oudere werknemers.

Het doel van dit beleid is om inclusieve arbeidskansen te bevorderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij het vinden van werk.

Pernu sindsdien actief als detacheerder van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wij hebben mooie, uitdagende vacatures openstaan voor arbeidsparticipanten van alle niveaus en achtergronden.

Waarom een participatiebaan via Pernu?

Pernu onderscheidt zich door goede, zorgvuldige begeleiding van de sollicitant (later werknemer) gedurende het hele sollicitatieproces en daarna op de werkvloer. Wij willen dat mensen een baan vinden waar zij zich helemaal op hun plek voelen.

En meer dan dat: wij willen ook dat mensen hun functie kunnen behouden of zelfs door kunnen groeien naar binnen het bedrijf waar zij gedetacheerd zijn. In de afgelopen jaren hielpen wij honderden mensen aan een baan. Meer dan 80% van hen kon deze baan behouden en kreeg na de detacheringperiode een contract aangeboden bij de werkgever.

Bij Pernu vind je banen die je elders niet tegenkomt, omdat wij sinds 2017 een gunning van de Rijksoverheid hebben gekregen om mensen te zoeken voor overheidsbanen bij ministeries en overheidsdiensten zoals de Belastingdienst, de NJI en de Politie.

Pernu ondersteunt niet alleen haar werknemers, maar helpt ook de werkgever zodat de match voor beide partijen een succes wordt.

Welke participatiebanen vind je bij Pernu?

Pernu is gevestigd in Zeist, maar heeft participatiebanen in heel Nederland, voor mbo, hbo, wo. Ook hebben wij vacatures waar geen scholing voor vereist is.

Sommige van onze kandidaten kunnen geen diploma laten zien of hebben jarenlang onder hun niveau gewerkt. Pernu helpt hen graag om beter passend werk te vinden, door hen een gratis IQ-test af te nemen die hun echte werk- en denkniveau kan aantonen.

Daarnaast kijken wij graag verder dan alleen naar harde functie-eisen. We geloven erin dat een baan bij je moet passen en we zijn dus een voorstander van skills-based matching. Door middel van het afnemen van een MBTI-test krijgen we inzage in jouw specifieke vaardigheden en talenten en proberen die te matchen met een baan die bij jou past.

Pernu heeft veel participatiebanen bij de overheid, maar ook diverse vacatures openstaan bij particuliere werkgevers. Wij hebben onder andere een grote expertise ontwikkeld in de food-sector.

Al onze banen hebben met elkaar gemeen dat het mooie, uitdagende banen zijn, met goede begeleiding.

Hoe kan je op de hoogte blijven?

Ook als er op dit moment geen vacature open staat die je interesseert, kan je je bij ons inschrijven als werkzoekende. Wij bellen je dan zodra er een participatiebaan online komt die bij jou zou kunnen passen. Ook kan je je inschrijven op onze mailinglist, zodat je regelmatig interessante vacatures in je mailbox ontvangt.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist