Uren Inloggen Contact

Vacatures

Banen voor mensen met een stoornis in het autistische spectrum

Heb jij een stoornis in het autistische spectrum* en wil je aan de slag? Dan ben je bij Pernu aan het goede adres. Wij hebben mooie autisme vacatures en kunnen je bovendien goed begeleiden, zodat jouw nieuwe baan een succes wordt.

Pernu bemiddelt tussen mensen met een autistische stoornis en werkgevers die autisme vacatures hebben. Het gaat om autisme vacatures in diverse branches en sectoren en van verschillend niveau. Er is echter één overeenkomst: het zijn allemaal leuke banen waar je echt je talent in kwijt kunt!

Inschrijven als werkzoekende

Onze Vacatures Autisme

12April

Chauffeur bij Systolé Logistics(doelgroepregister/Wajong)

Vertrekpunt: Den Dolder
Logistiek
20 - 24 uur
Voortgezet onderwijs , LBO , Praktijkonderwijs
Utrecht , Midden-Nederland
Wajong (doelgroep) , Indicatie Banenafspraak (doelgroep) , Doelgroepregister (doelgroep) , Wsw indicatie (doelgroep) , Praktijkroute (doelgroep)
Ben jij graag op pad en handig aangelegd? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak?  Dan hebben wij een leuke baan voor je! 
17April

Verkeersregelaar Diftar provincie Utrecht (doelgroepregister/Wajong)

Utrecht
Logistiek , Facilitair
20 - 24 uur , < 20 uur
Voortgezet onderwijs , Praktijkonderwijs , LBO
Midden-Nederland , Utrecht
Wajong (doelgroep) , Indicatie Banenafspraak (doelgroep) , Doelgroepregister (doelgroep) , Praktijkroute (doelgroep) , Wsw indicatie (doelgroep)
Lijkt jou het leuk om het verkeer te regelen bij werkzaamheden aan de weg? Dan hebben we een mooie baan voor jou als Verkeersregelaar bij Diftar in provincie Utrecht! Deze vacature staat...
25March

Medewerker schoonmaak bij Van Miltenburg Bouw & Onderhoud (doelgroepregister/Wajong)

Utrecht
Facilitair
24 - 32 uur , 32 - 36 uur , 36 - 40 uur , 20 - 24 uur
MBO , LBO , Praktijkonderwijs , Voortgezet onderwijs
Midden-Nederland , Utrecht
Doelgroepregister (doelgroep) , Wajong (doelgroep) , Indicatie Banenafspraak (doelgroep) , Praktijkroute (doelgroep) , Wsw indicatie (doelgroep)
Een verzorgde en schone werkplek, daar word jij blij van! Pernu is op zoek naar een Medewerker Schoonmaak voor Van Miltenburg Bouw & Onderhoud. Lijkt het jou leuk om deze functie uit te...
12April

Chauffeur bij Unihorn in Medemblik (doelgroepregister/Wajong)

Medemblik
Logistiek
20 - 24 uur
LBO , Voortgezet onderwijs , Praktijkonderwijs
Noord-Holland , West-Nederland
Wajong (doelgroep) , Indicatie Banenafspraak (doelgroep) , Doelgroepregister (doelgroep) , Wsw indicatie (doelgroep) , Praktijkroute (doelgroep)
Ben jij graag onderweg? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak?  Dan hebben we een leuke functie voor jou bij Unihorn!
10April

Medewerker Groenonderhoud bij Dienst Justitiële Inrichtingen Almelo (doelgroepregister en Wajong)

Almelo
Dienst Justitiële Inrichtingen , Groen
32 - 36 uur , 24 - 32 uur
LBO , MBO
Overijssel , Oost-Nederland
Wajong (doelgroep) , Indicatie Banenafspraak (doelgroep) , Doelgroepregister (doelgroep) , Praktijkroute (doelgroep) , Wsw indicatie (doelgroep)
Ben jij op zoek naar een baan binnen de overheid? Pernu is op zoek naar een Medewerker Groenonderhoud voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in Almelo. Lijkt het jou leuk om deze...
10April

Secretarieel Administratief Medewerker bij PinP in Utrecht (doelgroepregister/Wajong)

Utrecht
Administratief
20 - 24 uur
MBO , HBO
Midden-Nederland , Utrecht
Wajong (doelgroep) , Indicatie Banenafspraak (doelgroep) , Doelgroepregister (doelgroep) , Praktijkroute (doelgroep)
Heb jij ervaring met secretariële en administratieve werkzaamheden en ga jij graag aan de slag in een klein én fijn team?  Heb je nu een Wajong uitkering,...
08April

Accountmanager Social Impact bij Pernu

Zeist
Sales , Pernu
24 - 32 uur
MBO , HBO
Midden-Nederland , Utrecht
Als Accountmanager Social Impact combineer jij het beste van twee werelden: het maken van sociale impact met jouw commerciële vaardigheden! Juist deze combinatie maakt de functie zinvol...
29March

Servicemedewerker Interieurbeplanting bij Donkergroen in Utrecht (doelgroepregister en Wajong)

Utrecht
Groen
32 - 36 uur
LBO , MBO
Utrecht , Midden-Nederland
Wajong (doelgroep) , Indicatie Banenafspraak (doelgroep) , Doelgroepregister (doelgroep) , Praktijkroute (doelgroep) , Wsw indicatie (doelgroep)
Heb je affiniteit met groen en ben je servicegericht? Heb je nu een Wajong uitkering, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan bieden wij jou nu de mooie...
08March

Webredacteur bij het Conservatorium van Amsterdam (doelgroepregister/Wajong)

Amsterdam
Administratief , Onderwijs
20 - 24 uur
HBO , MBO
Noord-Holland , West-Nederland
Wajong (doelgroep) , Indicatie Banenafspraak (doelgroep) , Doelgroepregister (doelgroep) , Praktijkroute (doelgroep) , Wsw indicatie (doelgroep)
Ben jij een taalcriticaster en heb je interesse in muziek? Heb jij een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de indicatie Banenafspraak? En spreekt de functie Webredacteur jou...
26February

Engineer bij Alliander in Amsterdam (doelgroepregister/Wajong)

Amsterdam
Techniek , Alliander
24 - 32 uur , 32 - 36 uur , 36 - 40 uur , 20 - 24 uur
HBO , WO
Noord-Holland , West-Nederland
Wajong (doelgroep) , Indicatie Banenafspraak (doelgroep) , Praktijkroute (doelgroep) , Doelgroepregister (doelgroep) , Wsw indicatie (doelgroep)
Techniek is je grote passie. Je bedenkt de best mogelijke technische oplossingen Je hebt nu een Wajong, doelgroepenregistratie of je valt onder de indicatie Banenafspraak. Dan hebben we...

Onze manier van werken voor vacatures autisme

Ongeveer 50% van de mensen die wij aan een baan helpen heeft een stoornis in het autistische spectrum. Wij hebben dus veel ervaring met het matchen van deze mensen met vacatures autisme. Hoe werkt het?

 1. Kennismaking

  Er zijn veel vormen van autisme en het komt bij ieder mens op een andere manier tot uiting. Wanneer jij je inschrijft als werkzoeker, nodigen wij je van Pernu eerst uit voor een kennismakingsgesprek.

  Samen gaan we kijken naar wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. We willen een zo goed mogelijk beeld van je krijgen tijdens het kennismakingsgesprek.


 2. Wij gaan op zoek

  Nadat het kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden en wij een goed beeld hebben van wie jij bent als persoon, gaan onze jobhunters op zoek naar vacatures autisme die bij jou zou kunnen passen.

  Voor Pernu is het belangrijk dat jij een baan krijgt waar jij helemaal op je plek zit. Wij kijken niet naar de eerst beste baan, maar zoeken naar een autisme vacature die het beste bij jou past. Hierdoor kijken wij naar welk perspectief de vacature jou kan bieden en of er mogelijkheden zijn voor doorgroeien. Tot slot kijken wij of de functieomschrijving kan worden aangepast naar jouw talenten en voorkeuren!


 3. Jij gaat op gesprek

  Wanneer wij denken dat wij de ideale vacature autisme voor jou hebben gevonden, regelen wij een sollicitatiegesprek. Heb jij moeite met het voeren van een sollicitatiegesprek? Wij helpen je graag met de voorbereiding en zo nodig gaan wij met jou mee.


 4. Coaching op jouw werkplek

  Werkgevers vertrouwen erop dat wij met passende werknemers komen en ook dat jij als werknemer goed begeleidt wordt.

  Pernu biedt om die reden goede coaching aan tijdens het werk. Pernu heeft jobcoaches die een achtergrond hebben in de psychiatrie en weten daardoor goed hoe ze met autisme moeten omgaan. Dit in tegenstelling tot veel andere bureaus.

  Een ervaren jobcoach coacht je, terwijl hij of zij meewerkt op jouw werkplek. Samen zorgen jullie ervoor dat je alles uit jezelf kunt halen en je tot bloei komt op jouw werkplek!

  Ook je werkgever wordt door ons begeleid. Zo wordt hij begeleidt in hoe hij het best met jou kan omgaan en hoe hij zoveel mogelijk gebruik kan maken van jouw kwaliteiten.


Bekijk ook de webinar 'Succesvol aan het werk met autisme'

Veelgestelde vragen over vacatures autisme

Welk werk is geschikt voor mensen met autisme?

Mensen met autisme hebben ontzettend veel talenten en een oog voor detail. Hierdoor zien mensen met autisme sneller taken liggen, in vergelijking tot anderen. Mensen met autisme kunnen zich het best focussen in een rustige omgeving. Branches waar mensen met autisme tot hun recht kunnen komen zijn onder meer de ICT, het onderwijs, de zorg en de techniek. Ook in creatieve beroepen kunnen mensen met autisme vaak functies vinden die bij hen passen.

Lees verder...

Kun je met autisme bij de politie?

Jazeker! Ook bij de politie zijn diverse banen beschikbaar voor mensen met autisme. Het gaat om afwisselende vacatures. Recherchewerk, controle, camerabeeld specialisten, data scientisten, medewerkers forensische opsporing, adminstratief ondersteuners… Wij hebben al veel vacatures voor de politie mogen invullen. Iets voor jou? Kijk snel of jouw ideale vacature erbij staat op Vacatures Politie.

Hoe om te gaan met autisme op de werkvloer?

Omgaan met autisme op de werkvloer is niet altijd makkelijk voor werkgevers. Toch kan het in dienst nemen van iemand met een stoornis uit het autistische spectrum grote ook voordelen hebben. In de regel zijn mensen met autisme wisselend sociaal vaardig, maar tegelijkertijd juist enorm goed in de dingen waarvoor zij zich interesseren. Vijf tips voor werkgevers.

Lees verder...

Welke vormen van autisme zijn er?

Doordat er zoveel verschillende vormen van autisme zijn, wordt de term Autisme Spectrum Stoornis gebruikt voor alle autisme stoornissen. De stoornissen die hieronder meestal onder gerekend worden zijn klassiek autisme, syndroom van Asperger, PDD-NOS en McDD.

Lees verder...

Hoe ga ik om met een collega die autisme heeft?

Pernu heeft de ervaring dat een klein beetje coaching van collega's enorm kan helpen om deze werknemer te begrijpen en in te zetten op zijn of haar kracht. Wij verzorgen daarom - op aanvraag - een training hierover. Let in elk geval op je communicatie, maak heldere afspraken en zorg voor duidelijkheid.

Lees verder...

Welke banen zijn geschikt voor mensen met autisme?

Er is niet één bepaald soort werk dat bij je past als je autisme hebt. Mensen met autisme vind je in alle mogelijke sectoren. Want ieder mens is anders – en autisme uit zich ook bij iedereen weer anders. Daarom is het belangrijk dat je ontdekt wat bij jou past..

Lees verder...

Hoe communiceer je met een autistische werknemer?

Communicatie is de kern van ons leven. Het is tevens iets waar de ene al beter in is dan een ander. Mensen met autisme hebben in min of meerdere mate een beperking in (sociaal-emotionele) communicatie. Iedere persoon met autisme is immers anders en heeft ook een eigen communicatiestijl.

Lees verder...


OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist