Uren Inloggen Contact

Skillsbased matching

Skillsbased matching heeft de toekomst! Wanneer Pernu kandidaten matcht met werkgevers die werk willen maken van inclusie, kijken we dus niet alleen naar de harde functie-eisen, maar ook naar de soft skills. Op deze pagina lees je waarom.

Nieuwe tijden vragen om nieuwe methoden. Op dit moment is de vraag naar personeel in Nederland enorm groot. Echter: de manier waarop we vacatures uitzetten is vaak nog erg traditioneel. In vacatures wordt vaak een lange lijst met functie-eisen opgeschreven, terwijl deze harde eisen in de praktijk niet altijd zo belangrijk zijn als dat het lijkt.

In vacatures wordt vaak een lange lijst met functie-eisen opgeschreven, terwijl deze harde eisen in de praktijk niet altijd zo belangrijk zijn als dat het lijkt.

Dankzij skillsbased matching is het echter mogelijk om tóch geschikte kandidaten te vinden. Deze kandidaten hebben dan wel niet de juiste ‘papieren’, maar wel de juiste kwaliteiten, vaardigheden en talenten om op een goede manier invulling te geven aan de functie die open staat.

Met andere woorden: de match is niet (alleen) gebaseerd op diploma’s en ervaring, maar (ook) op soft skills zoals interesses, vaardigheden en talent.

Waarom wij skillsbased matchen

Pernu is een grote voorstander van skillsbased matching en heeft hier inmiddels jarenlange ervaring mee.

Onze doelgroepkandidaten hebben door hun beperking vaak niet de juiste diploma’s behaald. Soms omdat zij door hun beperking hun opleiding niet konden afronden en soms omdat zij door hun beperking een diploma behaalden die niet past bij hun IQ.

Skillsbased matching is dan een goede manier om toch aan een passende baan te komen. Door het afnemen van diverse testen (waaronder een MBTI-test en zo nodig een IQ-test) kan Pernu zwart op wit aantonen over welke vaardigheden en competenties onze kandidaten beschikken.

Aanvullende persoonlijke gesprekken zorgen ervoor dat we ook inzicht hebben in karaktereigenschappen. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we bovendien welke mogelijkheden en onmogelijkheden hun beperking met zich mee brengt. 

skillsbased matchen

Kwaliteit

Door skillsbased matchen zijn onze matches van hoge kwaliteit en regelmatig zelfs beter dan wanneer de match alleen op basis van kwalificaties tot stand was gekomen.

Dit kunnen wij ook onderbouwen met cijfers. 92% van onze kandidaten is na 1 jaar nog steeds aan het werk voor de werkgever die hen aangenomen heeft. Voor kandidaten uit het doelgroepregister is dat een uitzonderlijk hoog percentage!

Welke soft skills zoek jij?

Werkgevers die open staan voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt worden door Pernu geholpen op een nieuwe manier over de functie-eisen na te denken. Samen bekijken we het functieprofiel en denken na over hoe we de functie-eisen zo kunnen opstellen dat skillsbased matching mogelijk is.

Ook kan Pernu werkgevers helpen die graag stappen willen zetten op het gebied van arbeidsinclusie, maar nog niet weten hoe zij hiermee moeten beginnen. Wij hebben alle kennis in huis van functiecreatie, jobcarving en ook van de geldende regelingen en subsidies. Dankzij onze ruime ervaring kunnen we je helpen om hiervan gebruik te maken en ondersteunen wij bij de administratieve kant hiervan.

Interesse?

Wil je meer weten over skillsbased matching van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt? Wij vertellen je graag meer! Neem contact op met één van onze accountmanagers om een afspraak te maken.

Onze mensen

Laatste vacatures

Job Banner

Werkvoorbereider bij Civilink Nieuw-Vennep (doelgroepregister en Wajong)

Heb jij een passie voor de civiele techniek? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan is deze functie vast iets voor jou!
Nieuw-Vennep

Servicemedewerker Interieurbeplanting bij Donkergroen (doelgroepregister en Wajong)

Heb je affiniteit met groen en ben je servicegericht? Heb je nu een Wajong uitkering, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan bieden wij jou nu de mooie...
Amsterdam

Medewerker Aangiftes Belastingdienst MKB Enschede en Almelo (doelgroepregister/Wajong)

Ben jij graag administratief bezig en werk je nauwkeurig? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan hebben we een mooie baan voor jou...
Enschede en Almelo

Medewerker Aangiftes Belastingdienst MKB Hoorn (doelgroepregister/Wajong)

Ben jij graag administratief bezig en werk je nauwkeurig? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan hebben we een mooie baan voor jou...
Hoorn

Medewerker Aangiftes Belastingdienst MKB Amsterdam (doelgroepregister/Wajong)

Ben jij graag administratief bezig en werk je nauwkeurig? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan hebben we een mooie baan voor jou...
Amsterdam

Assistent bedrijfsanalist bij Recentes in Apeldoorn (doelgroepregister/Wajong)

Vind je het leuk om door contracten en andere data te speuren? Kan jij goed analyseren en verbanden leggen? En heb je nu een Wajong, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie...
Apeldoorn

Onze opdrachtgevers

Referenties

Stijn Otten

Heattransformers

‘’De samenwerking met Pernu bevalt ons goed. Bewonderingswaardig dat jullie ons aan een goede medewerker hebben kunnen helpen in deze krappe arbeidsmarkt. Door middel van detachering kunnen wij het afbreukrisico verlagen. Detachering geeft ons de tijd om elkaar goed te leren kennen alvorens we samen een langdurig dienstverband aangaan."  Lees meer...

Alle referenties

Maryenka van der Weg

Domeinen Roerende Zaken

‘’Momenteel hebben wij in Hoogeveen vijf personen aan het werk via Pernu waar ik erg tevreden mee ben. Wij kunnen een goede en veilige werkplek bieden waar arbeidsparticipanten zich kunnen ontwikkelen zonder dat de werkdruk te hoog wordt. De detacheringsconstructie biedt als voordeel dat je de tijd hebt om te kijken of iemand geschikt is voor de baan."  Lees meer...

Alle referenties

Jolijn Dekker

Koninklijke Landmacht - afdeling Artillerie

"Als organisatie konden wij wel wat extra handvatten gebruiken ten aanzien van de begeleiding van onze medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. Pernu organiseerde een leerzame sessie met veel praktijkgerichte adviezen die de communicatie over-en-weer echt ten goede is gekomen. We begrijpen elkaar nu veel beter." Lees meer...

Alle referenties

Peter Holtrop

Dienst Justitiële Inrichtingen

‘’Een arbeidsparticipant heeft een zeer positief effect op de kwaliteit en mogelijkheden van de dienstverlening. Zij verlagen de werkdruk op de reguliere medewerkers en dragen bij aan de geleverde kwaliteit en klant tevredenheid.."  Lees meer...

Alle referenties

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist

Wat voor soort banen kan ik bij Pernu verwachten?

Bij Pernu bieden wij een diversiteit aan banen aan. Dit betreft banen in de publieke sector (Rijksoverheid) en in de commerciële sector (bedrijfsleven). Wij hebben banen voor zowel MBO, HBO als WO en ook banen waarvoor je geen opleiding nodig hebt.

Voorbeelden van banen die wij aanbieden:

 • Administratief medewerker
 • Servicedeskmedewerker
 • Hulpmonteur/ installatiemonteur
 • Pendelbus chauffeur
 • Medewerker groenonderhoud
 • Recruiter
 • Marketingmedewerker
 • Magazijnmedewerker
 • Medewerker behandeling aangifte
 • Assistent accountant
 • HR- medewerker
 • Werkvoorbereider

Lees hier het verhaal van Daniël die aan de slag is gegaan bij de Politie als secretarieel medewerker en van Gregor die werkt bij de Ridder in Soesterberg als assistent groundsman bij FC Utrecht.

Natuurlijk zijn dit niet alle voorkomende functies, het overzicht van onze openstaande vacatures tref je op de vacaturepagina van Pernu. Kijk snel of er iets passends voor jou bijstaat!

 

Wordt er voldoende rekening gehouden met mijn arbeidsbeperking?

Ja, er wordt juist gekeken naar wat jij wél kan. Wij denken in mogelijkheden en benadrukken daarbij jouw specifieke talenten.

Dit doen wij onder andere door een uitgebreid persoonlijk profiel van jou te creëren. Zo krijg je een goed beeld in hoeverre je aansluit bij de functie waarvoor je solliciteert. In dat MBTI profiel staat waar jij goed in bent en wat jij nodig hebt op de werkvloer en in de werkrelatie om in je kracht te staan. Waar kun je je nog verder in ontwikkelen en wat zijn de aandachtspunten? Zo kan de opdrachtgever rekening houden met wat jij nodig hebt en kunnen jullie een gezonde werkrelatie opbouwen.

We hebben aandacht voor jouw talenten en begrip voor de dingen waar je minder goed in bent. Bovendien helpen wij niet alleen jij, maar ook je werkgever om te gaan met de beperkingen die jij in je werk ervaart. 

Waar kan ik ervaringen lezen van medewerkers die bij jullie in dienst zijn getreden?

Op onze website kun je diverse persoonlijke ervaringsverhalen lezen van onze medewerkers. Zo kun je het verhaal lezen van Marissa Draaisma. Zij werkt voor Pernu bij DJI (Dienst Justitiële Inrichting) in Veenhuizen. Zij vertelt openlijk over hoe zijn in de doelgroep terecht is gekomen en wat dit voor haar heeft betekent. Zij deelt haar ervaringen over haar samenwerking met Pernu en hoe zij het vindt om te werken bij DJI als administratief ondersteuner.

Wat is het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een lijst met gegevens van mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Dit is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers om ervoor te zorgen dat er extra banen beschikbaar komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Lees hier meer.

PernU B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en zowel vacatures als advertenties af te stemmen op je persoonlijk interesses. Meer weten?