Uren Inloggen Contact

Skillsbased matching

Skillsbased matching heeft de toekomst! Wanneer Pernu kandidaten matcht met werkgevers die werk willen maken van inclusie, kijken we dus niet alleen naar de harde functie-eisen, maar ook naar de soft skills. Op deze pagina lees je waarom.

Nieuwe tijden vragen om nieuwe methoden. Op dit moment is de vraag naar personeel in Nederland enorm groot. Echter: de manier waarop we vacatures uitzetten is vaak nog erg traditioneel. In vacatures wordt vaak een lange lijst met functie-eisen opgeschreven, terwijl deze harde eisen in de praktijk niet altijd zo belangrijk zijn als dat het lijkt.

In vacatures wordt vaak een lange lijst met functie-eisen opgeschreven, terwijl deze harde eisen in de praktijk niet altijd zo belangrijk zijn als dat het lijkt.

Dankzij skillsbased matching is het echter mogelijk om tóch geschikte kandidaten te vinden. Deze kandidaten hebben dan wel niet de juiste ‘papieren’, maar wel de juiste kwaliteiten, vaardigheden en talenten om op een goede manier invulling te geven aan de functie die open staat.

Met andere woorden: de match is niet (alleen) gebaseerd op diploma’s en ervaring, maar (ook) op soft skills zoals interesses, vaardigheden en talent.

Waarom wij skillsbased matchen

Pernu is een grote voorstander van skillsbased matching en heeft hier inmiddels jarenlange ervaring mee.

Onze doelgroepkandidaten hebben door hun beperking vaak niet de juiste diploma’s behaald. Soms omdat zij door hun beperking hun opleiding niet konden afronden en soms omdat zij door hun beperking een diploma behaalden die niet past bij hun IQ.

Skillsbased matching is dan een goede manier om toch aan een passende baan te komen. Door het afnemen van diverse testen (waaronder een MBTI-test en zo nodig een IQ-test) kan Pernu zwart op wit aantonen over welke vaardigheden en competenties onze kandidaten beschikken.

Aanvullende persoonlijke gesprekken zorgen ervoor dat we ook inzicht hebben in karaktereigenschappen. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we bovendien welke mogelijkheden en onmogelijkheden hun beperking met zich mee brengt. 

skillsbased matchen

Kwaliteit

Door skillsbased matchen zijn onze matches van hoge kwaliteit en regelmatig zelfs beter dan wanneer de match alleen op basis van kwalificaties tot stand was gekomen.

Dit kunnen wij ook onderbouwen met cijfers. 92% van onze kandidaten is na 1 jaar nog steeds aan het werk voor de werkgever die hen aangenomen heeft. Voor kandidaten uit het doelgroepregister is dat een uitzonderlijk hoog percentage!

Welke soft skills zoek jij?

Werkgevers die open staan voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt worden door Pernu geholpen op een nieuwe manier over de functie-eisen na te denken. Samen bekijken we het functieprofiel en denken na over hoe we de functie-eisen zo kunnen opstellen dat skillsbased matching mogelijk is.

Ook kan Pernu werkgevers helpen die graag stappen willen zetten op het gebied van arbeidsinclusie, maar nog niet weten hoe zij hiermee moeten beginnen. Wij hebben alle kennis in huis van functiecreatie, jobcarving en ook van de geldende regelingen en subsidies. Dankzij onze ruime ervaring kunnen we je helpen om hiervan gebruik te maken en ondersteunen wij bij de administratieve kant hiervan.

Interesse?

Wil je meer weten over skillsbased matching van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt? Wij vertellen je graag meer! Neem contact op met één van onze accountmanagers om een afspraak te maken.

Wij beantwoorden uw vragen graag!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist