Uren Inloggen Contact

Proefplaatsing doelgroepregister

Overweegt u iemand uit het Doelgroepregister in dienst te nemen, maar twijfelt u erover of de invulling van deze functie een succes gaat worden of niet? Een proefplaatsing Doelgroepregister is de oplossing. U kunt als werkgever enkele (meestal twee) maanden iemand uit het Doelgroepregister in dienst nemen bij wijze van proef, zonder dat u hem of haar hoeft te betalen.

Een functie creëren voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt is een nobel idee, maar als werkgever in de private sector moet dit uiteraard wel renderen. Wanneer u geen ervaring hebt met het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is het mogelijk dat u twijfels hebt over de haalbaarheid hiervan.

Oók Doelgroepers moeten als werknemer de investering waard zijn.

Want ook al lijkt de kandidaat geschikt: hoe zal deze bevallen op de lange termijn? Wat is de loonwaarde van deze werknemer eigenlijk? Met andere woorden: kost het u niet meer dan dat de werknemer u opbrengt. Gelukkig maakt de gemeente het u makkelijk met de zogenaamde “proefplaatsing Doelgroepregister”. Deze proefplaatsing kan bij uw gemeente aangevraagd worden. Pernu kan u hierbij helpen of deze aanvraag zelfs geheel van u overnemen.

Tijdens deze maanden krijgt een werknemer de kans om kennis en ervaring op te doen en kan de werkgever definitief besluiten of hij deze werknemer in dienst wil nemen. Als de proefplaatsing niet bevalt, is er dus geen nood aan de man. De werknemer behoudt zijn WW-uitkering.

Wat houdt een proefplaatsing Doelgroepregister precies in?

Bij een proefplaatsing Doelgroepregister neemt u iemand die in het doelgroepregister staat in dienst voor een periode van één of twee maanden (afhankelijk van de gemeente waarin de werknemer woont). Tijdens deze periode krijgt een werknemer de kans om kennis en ervaring op te doen en kunt u definitief besluiten of u deze werknemer in dienst wilt nemen.

Bij een proefplaatsing is de werkgever geen loonkosten aan de werknemer verschuldigd. De werknemer behoudt gedurende de proefplaatsing zijn of haar uitkering. Pernu vraagt de proefplaatsing aan uw gemeente.

De gemeente zal akkoord gaan met de proefplaatsing als verwacht wordt dat het voor de kandidaat lastig zal zijn om werk te vinden zonder een proefperiode. De periode van de proefplaatsing vervangt in veel gevallen de proeftijd aan het begin van een dienstverband. Als de proefplaatsing dus geweest is, mag u dan geen proeftijd meer afspreken met de werknemer.

Tijdens de proefplaatsing kan de productiviteit of de zogeheten loonwaarde van de potentiële werknemer op de werkplek worden onderzocht. Dit met het oog op het verstrekken van loonkostensubsidie door de gemeente.

Voorwaarden proefplaatsing Doelgroepregister

Bij een proefplaatsing hanteren gemeenten gewoonlijk een aantal voorwaarden:

  • de bedoeling van de werkgever is dat hij de werknemer na een proefplaatsing een dienstverband aanbiedt;
  • de uren die een werknemer werkzaam is in de proefplaatsing, is in het aangeboden dienstverband hetzelfde;
  • de werkgever sluit tijdens de proefplaatsing voor de werknemer een aansprakelijkheidsverzekering af;
  • De werknemer heeft een uitkering van de gemeente.

 

Proefplaatsing Doelgroepregister aanvragen

Wilt u een proefplaatsing Doelgroepregister aanvragen, dan kunt u hiervoor terecht bij uw gemeente. Heeft Pernu de match tussen de potentiele werknemer en u als werkgever tot stand gebracht, dan regelen wij de proefplaatsing voor u, zodat u hier geen omkijken meer naar hebt.

Meer informatie over deze regeling

Wilt u meer informatie over de proefplaatsing Doelgroepregister of hebt u specifieke vragen hierover? Wij beantwoorden die graag! Pernu kan u niet alleen voorzien van geschikte kandidaten voor de functie, maar wij weten ook alles over het creëren van de functie, het aanpassen van de werkplek en alle geldende subsidies en regelingen. Vraag ons dus gerust om hulp: wij zijn u graag van dienst!

Stel uw vraag

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN VOOR UW BEDRIJF?

Neem contact op