Uren Inloggen Contact

Wajong subsidies: van welke regelingen kunt u gebruik maken als u een Wajonger in dienst neemt?

Ooit overwogen om een Wajong-werknemer in dienst te nemen? Dat is een mooi streven! Niet alleen helpt u hiermee iemand met afstand tot de arbeidsmarkt aan een mooie baan; u profiteert ook nog van enkele aantrekkelijke Wajong subsidies.

De Wajong subsidies maken het u makkelijk: in het gunstigste geval krijgt u er niet alleen een goede en gemotiveerde medewerker bij, maar levert het ook financieel iets op. Win-win dus. Maar stel dat de Wajong-medewerker niet bevalt, dan loopt u geen enkel financieel risico. En ook wanneer de Wajong-werknemer inderdaad minder werk verzet krijgt als een “normale” medewerker loopt u financieel geen strop.

Pernu heeft meer dan 15 jaar ervaring met het koppelen van maatschappelijk betrokken werkgevers aan Wajong-werkzoekenden en onze ervaring is dat Wajongers in veel gevallen meer dan gemiddeld gemotiveerd en betrokken zijn. Als u in staat bent hen in te zetten op hun talenten heeft u er dus een goede werknemer bij die uw bedrijf kan helpen groeien en bloeien.

Welke Wajong subsidies en -regelingen zijn er voor werkgevers?

De volgende wajong subsidies gelden voor werkgevers die een wajong werkzoekende aan een baan helpen:

 • No-riskpolis: Voor werknemers met een ziekte of handicap betaalt UWV soms een Ziektewet-uitkering. De Ziektewet-uitkering dekt een groot deel van de loonkosten van de zieke werknemer. Meld uw Wajong-medewerker zich vaker ziek dan anderen? Daar hebt u (financieel) dan geen last van.
   
 • Mobiliteitsbonus (premiekorting): u krijgt korting op premies die u betaalt aan de Belastingdienst als u een werknemer met een ziekte of beperking in dienst neemt. U heeft hiervoor geen doelgroepverklaring nodig.
   
 • Proefplaatsing: kan de Wajong werknemer moeilijk aan werk komen en twijfelt u of hij geschikt is voor de functie? Dan kan deze werknemer een proefplaatsing krijgen. De werknemer werkt dan twee maanden voor u met behoud van uitkering. U hoeft dan geen salaris te betalen. Op deze manier kunt u een eigenlijk zonder risico een Wajong werknemer “uitproberen”. Lees hier meer over deze regeling.
   
 • Loonkostensubsidie: neemt u iemand met een ziekte of handicap in dienst? Dan kunt u loonkostensubsidie voor de werknemer aanvragen als hij minder dan het minimumloon kan verdienen. De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon.
   
 • Loondispensatie: kan een werknemer met een Wajong-uitkering door zijn ziekte of beperking minder werk aan dan uw andere werknemers, dan mag u tijdelijk minder loon betalen aan deze werknemer.
   
 • Jobcoaching: heeft u een werknemer met een langdurige ziekte of beperking in dienst die begeleiding nodig heeft? Dan kan een interne jobcoach deze werknemer bij zijn of haar werkzaamheden begeleiden.
   
 • Voorzieningen: als u iemand met een ziekte of beperking aanneemt, moet u misschien het werk of de werkplek aanpassen. UWV kan u ondersteunen bij de aanvraag van voorzieningen.

Hulp bij Wajong subsidies

Neemt u via Pernu een Wajong-medewerker in dienst, dan helpen wij u als werkgever met het regelen en aanvragen alle bovenstaande subsidies. Wij hebben meer dan 13 jaar ervaring en weten precies welke voorwaarden van toepassing zijn en welke wegen u bewandelen moet om snel deze subsidies geregeld te hebben.

Daarnaast kunt u via ons advies krijgen om de functie en de werkplek zo in te richten dat de Wajong medewerker er tot zijn recht komt.

Werknemers nodig? Probeer eens een Wajong-werknemer

In veel bedrijven staan tegenwoordig enorm veel vacatures open. Zozeer dat de groei van uw business erdoor bedreigd wordt. U kunt bijvoorbeeld niet meer opdrachten aan of orders verwerken.

Het aannemen van een werknemer met afstand tot de arbeidsmarkt is dan een reëele en goede manier om meer arbeidsvermogen toe te voegen aan uw bedrijf. Dankzij de Wajong subsidies loopt u geen enkel financieel risico. Daarnaast kunt u op deze manier werken aan social return of aan uw MVO-doelstellingen.

Interesse? Wij helpen u graag.

Contact

Wajong vacatures

Bent u op zoek naar Wajong vacatures? Kijk dan hier:

Wajong vacatures

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist