Uren Inloggen Contact

HeatTransformers

Voor veel installatiebedrijven is het vinden van geschikt personeel één van de grootste uitdagingen van dit moment. HeatTransformers uit Woerden deelt met ons hoe zij die uitdaging aan zijn gegaan. Inmiddels zijn medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt voor 10 à 20 procent onderdeel van het personeelsbestand. Stijn Otten begon het bedrijf in november 2018. Hij deelt met ons zijn ervaring als inclusief werkgever.

Afbeelding met persoon, binnen, blauw  Automatisch gegenereerde beschrijving

HeatTransformers installeert (hybride) warmtepompen. Zij doen dit slim, klantgericht en schaalbaar. Het jonge en gedreven team heeft een belangrijk doel; Nederland versneld van het gas afhalen. Dit doet deze opdrachtgever in de particuliere bestaande bouw alsook in nieuwbouw. HeatTransformers is landelijk actief en in korte tijd marktleider geworden voor hybride warmtepompen. Het is een informeel bedrijf en een frisse wind in de energie & installatie industrie.

Waarom is er voor gekozen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten?

"Tweeledig, wij willen het graag en hebben dan ook de morele wens om deze mensen een kans te geven. Het levert ook echt wat op, wij doen veel gestandaardiseerd installatiewerk en daardoor zijn wij in staat om mensen met minder technische kennis die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben efficiënt in te zetten. Door extra tijd, moeite en persoonlijke aandacht er in te steken wordt dit 100% terugverdiend. Wij hebben positieve ervaringen opgedaan met de inzet van mensen met een migratie achtergrond en geleerd dat met oprechte aandacht dit goede, trouwe en loyale krachten zijn."