Uren Inloggen Contact

Succesvolle samenwerking Pernu en Defensie levert duurzame plaatsingen op!

 Janil: “Een leven zonder toekomst, is geen leven. Werken geeft meer betekenis aan mijn leven en ik zie weer een positieve toekomst!”

Wet Banenafspraak

Je zit door een beperking thuis, maar je popelt om te gaan werken. Helaas zijn er te weinig banen die bij jou, met je beperking, passen. In het licht van ‘zorg voor elkaar’ heeft de regering op 1 januari 2015 de Participatiewet ingevoerd. Die moet regelen dat mensen met een beperking op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Ook Defensie draagt haar steentje bij. Pernu werkt actief samen met Defensie om gezamenlijk invulling te geven aan de Wet Banenafspraak. We hopen door deze samenwerking de komende jaren nog veel meer kandidaten met een arbeidsbeperking aan een passende en duurzame baan te helpen.

In de Participatiewet zijn de Wet Sociale Werkvoorziening, de Wet Werk en Bijstand (WWB) en de Wajong (Wet Werk- en Arbeidsondersteuning Jong Gehandicapten) samengevoegd. Er bestaat nu één wet voor mensen die hulp nodig hebben om aan het arbeidsproces te kunnen meedoen. Volgens de Participatiewet moet elke organisatie een bepaald percentage arbeidsplekken voor hen creëren.

Lees hier meer informatie over de Participatiewet.

Betekenis arbeidsbeperking

Wat houdt een arbeidsbeperking, ook wel arbeidshandicap genoemd, eigenlijk in? Als je niet in staat bent om zelfstandig het wettelijk minimum loon te verdienen en daardoor een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebt. Al met al gaat het om mensen met een fysieke of psychische handicap. Maar ook om degenen die door een te lage scholing of door sociale omstandigheden moeite ondervinden om aan het werk te komen. 

Lees hier meer over wat voor beperkingen er zoal zijn binnen de doelgroep.

KPU bedrijf als inclusief werkgever

KPU-bedrijf, het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrustingsbedrijf verzorgt de kleding en spullen voor de militairen van Defensie. Het KPU-bedrijf is onderdeel van de Directie Wapensystemen & Bedrijven, samen met het Defensie Munitiebedrijf en het Defensie Brand- en Bedrijfsstoffenbedrijf.

Elke militair krijgt van Defensie kleding zoals een uniform, camouflagepak en schoenen. Maar ook persoonsgebonden uitrusting zoals een slaapzak, veldfles en zakmes. Het KPU-bedrijf zorgt hiervoor. Elke keer dat een militair op uitzending gaat, krijgt hij de spullen die voor die missie nodig zijn. Bijvoorbeeld zandkleurige kleding voor woestijngebieden en ski’s voor poolgebieden.

 

9k=

Foto: Janil aan het werk bij KPU Interne Logistiek & Dienst

Medewerkers van Pernu aan het woord

In een grote loods van het KPU-bedrijf in Soesterberg wordt de kleding van alle militairen van Defensie verzorgd en opgeslagen. Elke keer dat een militair op uitzending gaat, krijgt hij de spullen die voor die missie nodig zijn, zoals een uniform, camouflagepak en schoenen. De medewerkers van het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrusting Bedrijf, het KPU-bedrijf, zorgen hiervoor. Zij verzamelen alles in het grote magazijn.

8AblVPMqW5zY4AAAAASUVORK5CYII=

Onderdeel van het team in Soesterberg zijn Janil (Interne Logistiek & Dienst), Karin (administratief medewerkster afdeling Demand), Marjolein (assistent management) en Ilona (medewerker klantenservice). Zij hebben een arbeidsbeperking, maar laten ons zien wat het voor hun betekent om weer aan het werk te zijn op een plek waar zij in hun kracht staan, hun kwaliteiten gezien worden, zij zich verder kunnen ontwikkelen en collega’s hebben die ze met open armen ontvangen en gelijkwaardig behandelen. Een baan waardoor zij weer voelen dat ze weer meetellen in de maatschappij, gelijkwaardig zijn en in staat zijn om hun kwaliteiten te laten zien.

In deze video delen zij ieder hun eigen persoonlijke verhaal als WBA’er (Wet Banenafspraak). Zo vertelt Marjolein hoe het haar keer op keer niet lukte om een baan te behouden. Na de diagnose autisme kwam zij in aanraking met Pernu, een detacheringsbureau dat gespecialiseerd is in het naar werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Pernu biedt daarnaast voldoende begeleiding en ondersteuning aan de medewerker én leidinggevende om zo een duurzame plaatsing te creëren. Marjolein heeft inmiddels haar draai helemaal gevonden als assistent management.

Marjolein: “Iedereen verdient een kans! Leer denken in mogelijkheden.”

Afbeelding met tekst, persoon, binnen, blauw  Automatisch gegenereerde beschrijving

Foto: Marjolein aan het werk als assistent management bij KPU

Kijk hier de volledige video:

WBA'ers van het KPU-bedrijf aan het woord

Zoals je kunt zien in de video hebben twee medewerkers al een contract voor onbepaalde tijd mogen ontvangen! Janil en Ilona, proficiat met jullie vaste baan! Bedankt voor jullie inzet voor Pernu en we wensen jullie heel veel werkplezier toe bij KPU! Karin en Marjolein, we zijn trots op jullie inzet en we hopen dat dit ook voor jullie gaat leiden tot een vaste baan.

Ben jij werkgever en wil jij meer lezen over de samenwerkingsmogelijkheden met Pernu? Lees hier meer of neem contact met ons op. Samen werken we aan een inclusieve arbeidsmarkt!

Ben jij werkzoekende met een Wajong uitkering, doelgroepregistratie of Indicatie Banenafspraak en zoek jij een baan? Schrijf je dan snel in bij Pernu. Zo kunnen wij jou benaderen als wij een geschikte baan voor jou beschikbaar hebben. Mocht je een geschikte vacature zien, dan zien wij jouw sollicitatie natuurlijk graag tegemoet! Op die manier kunnen wij jou ook aan een passende en duurzame baan helpen.

In deze blog kun je nog meer lezen over 'werken bij Defensie'.

Share
Carola Wiedijk
14 October 2022

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist