Uren Inloggen Contact

Ministerie van Defensie

Afbeelding met persoon  Automatisch gegenereerde beschrijvingWerken bij het Ministerie van Defensie betekent dat je te maken hebt met veel verschillende soorten eenheden. De kazerne in ‘t Harde is één van die eenheden. Zij bieden plek aan drie medewerkers uit de doelgroep die via Pernu op detacheringsbasis werkzaam zijn op de manege als Stalmedewerker. De manege dient om tradities in stand te houden, als sportfaciliteit (paardrijlessen) en leiderschapstraining. Jolijn Dekker is als interim bedrijfsleidster van de manege de leidinggevende van de drie medewerkers.
 
‘’De medewerkers van Pernu zijn gemotiveerde hardwerkende mensen die graag de handen uit de mouwen steken’’. Daarnaast ziet Jolijn dat ze zich goed ontwikkelen binnen hun eigen functie op de kazerne en ze zijn enthousiast en gemotiveerd.

Jolijn is erg tevreden over de samenwerking met Pernu. Met vragen of onduidelijkheden kan ze altijd terecht bij Erik, de HR recruiter die het hele proces van a tot z begeleidt, en wordt er snel naar een antwoord of oplossing gezocht.

Jolijn gaf op een gegeven moment aan dat zij op de werkvloer wel wat extra handvatten kon gebruiken ten aanzien van de begeleiding van de medewerkers, vooral in de communicatie ontstonden er misverstanden. In samenspraak met jobcoaching organisatie Percuris en Pernu heeft er een informatieve sessie plaatsgevonden voor Jolijn en haar collega's over wat er nodig is om de samenwerking op de werkvloer te verbeteren. Hieruit kwam naar voren dat deze medewerkers gebaat zijn bij een duidelijke, heldere en gestructureerde communicatie. Met deze praktijkgerichte adviezen is het voor Jolijn en haar collega's makkelijker samenwerken en kunnen zij deze medewerkers gericht begeleiden en ondersteunen waardoor ze effectiever werken en hun talenten meer naar voren komen.

"Jolijn is erg tevreden over de samenwerking met Pernu. Met vragen of onduidelijkheden kan ze altijd terecht bij Erik, de HR recruiter die het hele proces van a tot z begeleidt".

Voor andere organisaties, die overwegen om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen heeft Jolijn als tip, "Het belangrijkste is dat je kijkt naar wat de medewerkers nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren, in ons geval is dat continuïteit, structuur en duidelijkheid’’.