Uren Inloggen Contact

Succesvolle samenwerking Pernu en Defensie levert duurzame plaatsingen op!

 Janil: “Een leven zonder toekomst, is geen leven. Werken geeft meer betekenis aan mijn leven en ik zie weer een positieve toekomst!”

Wet Banenafspraak

Je zit door een beperking thuis, maar je popelt om te gaan werken. Helaas zijn er te weinig banen die bij jou, met je beperking, passen. In het licht van ‘zorg voor elkaar’ heeft de regering op 1 januari 2015 de Participatiewet ingevoerd. Die moet regelen dat mensen met een beperking op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Ook Defensie draagt haar steentje bij. Pernu werkt actief samen met Defensie om gezamenlijk invulling te geven aan de Wet Banenafspraak. We hopen door deze samenwerking de komende jaren nog veel meer kandidaten met een arbeidsbeperking aan een passende en duurzame baan te helpen.

In de Participatiewet zijn de Wet Sociale Werkvoorziening, de Wet Werk en Bijstand (WWB) en de Wajong (Wet Werk- en Arbeidsondersteuning Jong Gehandicapten) samengevoegd. Er bestaat nu één wet voor mensen die hulp nodig hebben om aan het arbeidsproces te kunnen meedoen. Volgens de Participatiewet moet elke organisatie een bepaald percentage arbeidsplekken voor hen creëren.

Lees hier meer informatie over de Participatiewet.

Betekenis arbeidsbeperking

Wat houdt een arbeidsbeperking, ook wel arbeidshandicap genoemd, eigenlijk in? Als je niet in staat bent om zelfstandig het wettelijk minimum loon te verdienen en daardoor een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebt. Al met al gaat het om mensen met een fysieke of psychische handicap. Maar ook om degenen die door een te lage scholing of door sociale omstandigheden moeite ondervinden om aan het werk te komen. 

Lees hier meer over wat voor beperkingen er zoal zijn binnen de doelgroep.

KPU bedrijf als inclusief werkgever

KPU-bedrijf, het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrustingsbedrijf verzorgt de kleding en spullen voor de militairen van Defensie. Het KPU-bedrijf is onderdeel van de Directie Wapensystemen & Bedrijven, samen met het Defensie Munitiebedrijf en het Defensie Brand- en Bedrijfsstoffenbedrijf.

Elke militair krijgt van Defensie kleding zoals een uniform, camouflagepak en schoenen. Maar ook persoonsgebonden uitrusting zoals een slaapzak, veldfles en zakmes. Het KPU-bedrijf zorgt hiervoor. Elke keer dat een militair op uitzending gaat, krijgt hij de spullen die voor die missie nodig zijn. Bijvoorbeeld zandkleurige kleding voor woestijngebieden en ski’s voor poolgebieden.

 

9k=

Foto: Janil aan het werk bij KPU Interne Logistiek & Dienst

Medewerkers van Pernu aan het woord

In een grote loods van het KPU-bedrijf in Soesterberg wordt de kleding van alle militairen van Defensie verzorgd en opgeslagen. Elke keer dat een militair op uitzending gaat, krijgt hij de spullen die voor die missie nodig zijn, zoals een uniform, camouflagepak en schoenen. De medewerkers van het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrusting Bedrijf, het KPU-bedrijf, zorgen hiervoor. Zij verzamelen alles in het grote magazijn.