Uren Inloggen Contact

Het verhaal van Pernu - van 2009 tot 2024

Op 1 februari 2024 bestaat Pernu 15 jaar. Wat als klein uitzendbureau’tje begon, is uitgegroeid tot dé landelijke specialist in het werven, detacheren, opleiden en begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking. Zoals Pernu is er geen ander. Lees hier ons verhaal.


2009 - Oprichting van Pernu

Pernu werd in februari 2009 opgericht op initiatief van Pieter Raven, Wijnand Groen en Adwin de Ruijter. Alleen Pieter Raven werkt ook in het bedrijf in de rol van directeur.

Regelgeving gaf langzamerhand meer mogelijkheden en stimulering om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten gaan werken en te participeren in de reguliere arbeidsmarkt. Echter: ondanks de goede wil van werkgevers lukte het kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt maar zelden om met succes een baan te vinden en te behouden.

Door de kennis van de arbeidsmarkt en de ervaring van het matchen van werkgevers en werknemers te koppelen, gecombineerd met kennis van complexe problematiek, ontstond er een succesformule.

Door de kennis van de arbeidsmarkt en de ervaring van het matchen van werkgevers en werknemers te koppelen, gecombineerd met kennis van complexe problematiek, ontstond er een succesformule.

Van meet af aan lukt het Pernu beter dan menig ander werving- en selectiebureau om voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende baan te vinden. Bovendien zorgt Pernu door de intensieve persoonlijke begeleiding ervoor dat de nieuwe werknemers die baan bleven behouden.

Lees hier het persbericht over de oprichting van Pernu in 2009.
 

2010 - Onze eerste flyer/brochure


2011 - Project Assistent-Greenkeepers/Groundsman

In 2011 krijgt Pernu met een partnerbedrijf het project Assistent-Greenkeepers/Groundsman gegund van het UWV. Hierin krijgen wij een meerjarige opdracht om 80 kandidaten met een arbeidsbeperking over 4 jaar te begeleiden, op te leiden, werven en selecteren in de functie van assistent – greenkeepers/groundsman voor allerlei verschillende opdrachtgevers door het hele land. 

Lees hier het interview met Greenkeepers. 


2013 - SNA-keurmerk

In 2013 verkrijgt Pernu het SNA-keurmerk is hét keurmerk voor de uitzend- en payroll branche. SNA staat voor Stichting Normering Arbeid. Deze stichting geeft het keurmerk af aan uitzend- en payroll bedrijven die voldoen aan de NEN 4400-1 normering. Alle bedrijven die dit keurmerk krijgen worden opgenomen in het SNA register.

Bekijk hier al onze huidige certificeringen. 
 

2014 - Pernu bestaat 5 jaar!

Specialisme en focus. Pernu richt zich voor het eerst volledig op de bemiddeling en begeleiding van medewerkers met een arbeidsbijzonderheid.
 

2015 - Verhuizing Pernu

Pernu is tot maart 2015 gevestigd in Huizen en vestigt zich daarna op de huidige locatie aan de Amersfoortseweg 10 in Zeist. Deze locatie ligt centraal, wat van belang is omdat Pernu inmiddels landelijk werkt.

Bovendien is er veel ruimte en is de locatie goed bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer. Er komt een nieuwe huisstijl en de volledige focus op medewerkers met een arbeidsbeperking.