Uren Inloggen Contact

Hoe Pernu Power je kan helpen bij het realiseren van een mooie, nieuwe functie

Pernu Power kan helpen om jouw wens t.a.v. werk te realiseren: een goede fit tussen wensen, passie en talent en het beschikbare werk. Regelmatig stromen er medewerkers van Pernu door naar een nieuwe functie. Pernu biedt graag de juiste tools om de medewerker hierbij te helpen. In deze blog zijn Ibrahim en Tim aan het woord. Zij hadden beiden en duidelijk doel voor ogen en klopten aan bij Pernu om deze plannen te realiseren.

‘Ik gebruik de vaardigheden uit mijn cursus nog elke dag binnen mijn functie!’

Ibrahim werkt als facilitair medewerker bij Defensie en heeft hiervoor via Pernu zijn Heftruck en Reachtruck cursus gevolgd. ‘Ik had al eerder mijn heftruck certificaat maar deze was verlopen. Voor het heftruck en reachtruck certificaat moet je namelijk elke 5 jaar een herhaalcursus volgen. Toen kwam ik de vacature bij Defensie tegen en het leek mij erg leuk om voor deze werkgever aan de slag te gaan. Het is een brede organisatie met veel mogelijkheden. Daarnaast zag ik dat ik voor deze functie via Pernu weer mijn heftruck certificaat kon behalen en besloot ik om te solliciteren.’

De Heftruck en Reachtruck basiscursus bestaat uit een theorie examen en een praktijk examen. Als de theoriecursus is behaald mag de kandidaat meedoen aan het praktijkexamen. De gehele cursus duurt ongeveer 4 uur.

Ibrahim: ‘Mijn functie als faciliteit medewerker bevalt goed! Ik gebruik de vaardigheden uit mijn cursus nog elke dag binnen mijn functie. Wat mijn werk zo leuk maakt is dat het enorm variërend is. Elke dag is anders!

'Wat mijn werk zo leuk maakt is dat het enorm variërend is. Elke dag is anders!'

‘Als je er echt voor gaat, moet het goed komen.’

Tim Raats werkte via Pernu bij de Dienst Justitionele Instellingen (DJI) in Ter Peel. Maar sinds kort is hij begonnen aan zijn nieuwe baan bij de gemeente Maastricht. Dankzij ons opleidingsprogramma Pernu Power schoolde Tim zich om tot BOA (Buitengewoon Opsporing Ambtenaar).

Bij zijn baan bij DJI moest hij  erop toezien dat de medewerkers van die bedrijven geen contact hebben met de gedetineerden en alle spullen netjes weer opruimen en meenemen als ze de gevangenis verlaten. Dat is belangrijk, want als er bijvoorbeeld iPads, gereedschap of andere dingen blijven liggen, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Tim heeft deze functie altijd met plezier gedaan, maar het werd tijd voor de volgende stap! Bij Pernu gaf hij aan dat hij wel wat meer uitdaging wilde en in het gesprek met de opleidingscoördinator en de HR- recruiter ontdekte hij de opleiding tot BOA (Buitengewoon Opsporing Ambtenaar). Best een pittige opleiding volgens Tim, maar: ‘als je er echt voor gaat, moet het goed komen.’

Meer over de volgende stap van Tim lees je hier.

Ben jij werkzaam voor Pernu of solliciteer je op een vacature bij Pernu maar sluit jouw opleiding niet 100% aan? Pernu wil niet alleen dat iedereen de regie over zijn eigen loopbaan en ontwikkeling kan nemen, maar ook dat de mogelijkheden daartoe binnen handbereik zijn. Pernu Power kan jou hierbij helpen! Wij werken samen met de LOI en Goodhabitz, lees hier meer over onze opleidingen.

Share
Garcia
5 December 2023

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist