Uren Inloggen Contact

GoodHabitz ideaal voor medewerkers van Pernu; leren in je eigen tijd op je eigen manier

Iedere organisatie wil natuurlijk dat zijn of haar personeel met plezier naar het werk komt en daar optimaal presteert. Persoonlijke ontwikkeling draagt aan beide doelen bij. Hoe beter iemand zijn of haar kennis en prestaties, hoe beter hij/zij door zichzelf en anderen gewaardeerd wordt. Daarom stimuleren wij graag dat iedere medewerker van Pernu zich persoonlijk ontwikkelt en hebben we een samenwerking met GoodHabitz: één van de grootste aanbieders van online trainingen.

De voordelen van GoodHabitz op een rijtje

GoodHabitz is een online trainingsplatform met een breed assortiment aan trainingen. Bij GoodHabitz vinden ze dat leren leuk moet zijn. Fun vormt de basis voor al hun online trainingen. Op die manier motiveren ze medewerkers om zichzelf te blijven ontwikkelen.

GoodHabitz is dan ook een populair platform onder onze medewerkers. De voordelen van de online trainingen van GoodHabitz is dat je de online trainingen kunt volgen in je eigen tijd en op jouw manier. Je kunt dus zelf bepalen wanneer, wat en hoe je leert. Daarnaast is de tijdsbesparing ook een groot voordeel; online trainingen zijn in 9 van de 10 gevallen 40% tot 60% korter dan de ‘traditionele trainingen. Ten slotte vinden de medewerkers het ook fijn om volledig de touwtjes in handen te hebben over het proces. Ze bepalen dus zelf het tempo. Is het deze week heel druk op werk of thuis? Geen probleem, dan kunnen ze de training gewoon een weekje opschuiven. Het grote voordeel hiervan is dat iemand niet onder druk wordt gezet.

‘Dankzij de training Time Management heb ik nu meer rust in mijn hoofd’

De populairste trainingen van 2023 onder de medewerkers van Pernu zijn ‘Time Management’, ‘Thuiswerken’ en ‘Excel Compleet’. Tijd om dus eens te informeren bij onze medewerkers! We vragen onze medewerkers Yvette en Maureen wat ze hebben opgestoken van de GoodHabitz trainingen die ze gevolgd hebben.

Yvette Leevendig werkt sinds 2020 via ons bij Defensie. Eerst als Medewerker Servicebalie en nu als Huismeester. Yvette heeft via GoodHabitz een training Timemanagement en Notuleren gedaan en nu is ze begonnen aan een training Finance voor beginners. In het nieuwe jaar gaat ze via Pernu haar BHV halen.De training Time Management is de meest gevolgde training bij GoodHabitz door medewerkers van Pernu. Waarom heb je voor de training Time Management gekozen?
Ik merkte dat ik meer structuur nodig had, zowel in mijn werk als privé. Ook vind ik het leuk om dingen te plannen en niet op het laatste moment te doen. 

Hoe pas je het nu toe?
Ik heb de ABCDE-methode geleerd en deze pas ik nog steeds toe. Door deze methode kan ik iedere ochtend bepalen wat mijn taken zijn en in welke volgorde ik ze uit ga voeren. Ook maak ik op zondag altijd een planning voor de week. Als het kan, plan ik 2 weken vooruit.Wat is het resultaat?
Ik heb veel aan de training gehad. Ik heb nu meer rust in mijn hoofd. Alles wat ik geleerd heb, wordt nu steeds meer automatisme. Ik kan nu lekker dingen afstrepen en dat geeft me een voldaan gevoel.

Je hebt ook de training Notuleren gedaan en bent die van Finance voor beginners aan het volgen. Kun je hier ook iets over vertellen?
Op een gegeven moment was het niet zeker of ik kon blijven werken op de plek waar ik zat. Ik ben toen gaan kijken met welke trainingen ik mijn vaardigheden kon verbeteren met het oog op de toekomst. Ik vind het sowieso leuk en belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen.

Wat vind je van de opzet van GoodHabitz?
Het zijn leuke en leerzame trainingen die makkelijk te volgen zijn, alles is heel duidelijk. Wat ik ook fijn vindt is dat ik zelf kan bepalen wanneer ik de training wil volgen. Zo heb ik een deel thuis gedaan maar ook een deel vanuit de bus. 

Ga je in de toekomst nog een opleiding doen?
Ja, ik ga in januari via Pernu mijn BHV halen. Ik heb namelijk sinds een paar weken bij Defensie een nieuwe functie als Huismeester. Ik heb een EHBO koffer en als er iets met iemand gebeurd moet ik weten wat ik moet doen.
 

‘De trainingen van GoodHabitz zijn to the point, met casussen en af en toe een quizje en een grapje’

Maureen is werkzaam bij de Belastingdienst. Ze werd een maand voor haar eerste officiële werkdag bij de Belastingdienst aangesloten bij GoodHabitz. Maureen is meteen aan de slag gegaan met GoodHabitz en heeft al meerdere trainingen afgerond!Wat vind je van GoodHabitz?
Ik vond het reuzenleuk om te doen en heb ervan genoten! Soms wist ik niet van ophouden. De trainingen zijn makkelijk te volgen en heel goed in elkaar gezet. Ze zijn to the point, met casussen en af en toe een quizje en een grapje. Bij de toets aan het einde gaat het er niet om of je hem gehaald hebt, maar het is echt een check voor jezelf. Je krijgt feedback zonder dat er een docent bij betrokken is. Daardoor is het heel toegankelijk en gaat het heel smooth! Er worden heel veel trainingen aangeboden en het is toepasbaar in het werk.

Welke trainingen heb je gedaan?
Thuiswerken, Microsoft Teams, kritisch denken, AVG-proof en Diversiteit en Inclusie.

De trainingen Thuiswerken is de op één na meest gevolgde training bij GoodHabitz door de medewerkers van Pernu. Voor Maureen was deze cursus zeker van toegevoegde waarde:
‘Thuiswerken is tegenwoordig niet meer weg te denken. Ik kan zelf meer bieden aan een organisatie als ik vanuit huis werk vanwege mijn gezondheid. Tijdens de training heb ik geleerd waar ik op kan letten bij het thuiswerken, zoals meer contact houden met collega’s. Ook heb ik de training Microsoft Teams gevolgd. Doordat ik de afgelopen 5 jaar ziek thuis heb gezeten, heb ik hier niet mee gewerkt en ik wil dit wel graag onder de knie hebben.’

Ben je ook aan het overwegen om jezelf meer te ontwikkelen? Op deze pagina vind je meer informatie over de opleidingen van GoodHabitz maar ook over andere opleidingsmogelijkheden binnen Pernu bijvoorbeeld het volgen van een opleiding via de LOI.
 

Share
Garcia
5 December 2023

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist