Uren Inloggen Contact

Ministerie van Financiën

Domeinen Roerende Zaken, onderdeel van het Ministerie van Financiën, werkt mee aan de Participatiewet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te huren via uitzend – en detacheringsbureaus. De organisatie heeft diverse medewerkers in dienst via Pernu.

DRZ is een directie van het Ministerie van Financiën. De staatssecretaris van het Ministerie van Financiën is politiek verantwoordelijk voor DRZ.

DRZ is de wettelijke bewaarder van in beslag genomen goederen. Daarnaast is DRZ bij wet aangewezen om overtollige goederen van de Rijksoverheid te verwerken.

De Rijksoverheid werkt aan een rechtvaardige, ondernemende en duurzame samenleving. In onze democratische rechtsstaat is het belangrijk dat mensen en maatschappelijke organisaties zich in vrijheid en veiligheid kunnen ontplooien. Dat doet zij met hart voor de publieke zaak, integer en met kennis van zaken.

Domeinen Roerende Zaken als organisatie

DRZ levert logistieke diensten aan andere organisaties binnen de Rijksoverheid door overtollige roerende goederen van rijksdiensten en in beslag genomen roerende goederen op een duurzame, marktconforme en efficiënte wijze te verwerken.

In ons dagelijks werk ondersteunen wij het Openbaar Ministerie, de Nationale Politie en opsporingsdiensten zoals de FIOD door het bewaren, vernietigen, verkopen en teruggegeven van in beslag genomen goederen. Wij ondersteunen daarnaast de Belastingdienst en het CJIB bij het verwerken van in beslag genomen voertuigen, de Nationale Politie bij de ontmanteling van illegale hennepkwekerijen en de FIOD bij de ontruiming van illegale sigarettenfabrieken. Bij verwerken van overtollige goederen van rijksdiensten dragen wij zorg voor hergebruik, refurbishing of het terugwinnen van grondstoffen. 

Afbeelding met gebouw, auto, buiten, straat  Automatisch gegenereerde beschrijving

Foto: in beslag genomen goederen

Zo ondersteunt DRZ het “werken aan een veilig en rechtvaardig Nederland” en draagt zij bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het Kabinet.

Domeinen Roerende Zaken als werkgever

Kom je werken bij DRZ? Dan kom je terecht in een kleine, dynamische organisatie van 140 medewerkers waar veel ruimte is voor eigen initiatief en zelfstandigheid. Wij zijn klein en wendbaar en staan in direct contact met de maatschappij. Dat maakt het werken bij ons boeiend en uitdagend. Bij ons kun je leren en jezelf verder ontwikkelen. Als uitvoerende dienst zijn wij onderdeel van een groter geheel, namelijk het Ministerie van Financiën en breder: de Rijksoverheid. Je komt bij ons werken als rijksambtenaar binnen de Rijksoverheid. Dat betekent dat je een belangrijke bijdrage levert aan ons Nederland. De Rijksoverheid is een inclusieve werkgever waar volop ontplooiings- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn.

Teamleider Maryenka van der Weg vertelt

"Momenteel hebben wij in Hoogeveen vijf personen aan het werk via Pernu waar ik erg tevreden mee ben. Het gaat hierbij om tijdelijke en speciaal gecreëerde functies op de ICT afdeling. De medewerkers ontmantelen computers en servers die vervolgens als schoon ijzer worden verkocht. Met het geld dat we hiermee verdienen betalen we de arbeidsparticipanten en uitzendkrachten op de ICT afdeling”.

"Wij proberen aan elk individu zorg en aandacht te besteden door te kijken wat er op de werkplek nodig is en welke aanpassingen er gemaakt moeten worden."

Detacheren

“De detacheringsconstructie biedt als voordeel dat je de tijd hebt om te kijken of iemand geschikt is voor de baan. Indien dit niet het geval is, kan je er over nadenken wat deze persoon wel zou kunnen betekenen binnen de organisatie. Wij proberen aan elk individu zorg en aandacht te besteden door te kijken wat er op de werkplek nodig is en welke aanpassingen er gemaakt moeten worden. Zo vindt niet iedereen het prettig om materiaal te delen op de werkplek en hebben wij er voor gezorgd dat iedere werkplek zijn eigen materiaal heeft.

Participatiewet

Ik denk dat Domeinen in de toekomst blijft investeren in de Participatiewet. Wij kunnen een goede en veilige werkplek bieden waar arbeidsparticipanten zich kunnen ontwikkelen zonder dat de werkdruk te hoog wordt. En de arbeidsparticipanten kunnen er voor zorgen dat wij een hogere opbrengst van de goederen krijgen.’’

Share
T. Westbroek
1 September 2020

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist