Uren Inloggen Contact

15 Jaar Pernu: dit hebben we bereikt!

Pernu is jarig! Op 1 februari was het 15 jaar geleden dat we van start gingen. Sindsdien strijden we ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk vinden waarin zij zich op hun plek voelen.

En dat is aardig gelukt… Na de eerste paar voorzichtige detacheringen ging het echt lopen en hielp Pernu vele honderden mensen met een arbeidsbeperking aan een baan. We gaan altijd voor banen die uitdagend zijn, waar mensen “op niveau” werken en waar hun talenten en vaardigheden volop kunnen inzetten. Niet voor minder!

Personele groei

In die tijd groeide Pernu zelf uit van 2 interne medewerkers naar 13 interne medewerkers, waaronder 7 HR-recruiters die mensen werven én gedurende de detachering begeleiden. Altijd één contactpersoon voor zowel de werknemer als de werkgever dus.

Pernu detacheert mensen met allerhande beperkingen, of die nu verstandelijk, mentaal of fysiek zijn. We helpen werkgevers hen te begrijpen en begeleiden en zorgen ervoor dat onze werknemers hun baan niet alleen kunnen krijgen, maar ook kunnen behouden. Maar liefst 90% van de Pernu medewerkers is na 1 jaar nog aan het werk: uniek in deze doelgroep!

‘Maar liefst 90% van de Pernu medewerkers is na 1 jaar nog aan het werk.’

Mooie banen en waardevolle matches

In de afgelopen jaren kregen we diverse opdrachten en gunningen van de Rijksoverheid om mensen te zoeken voor ministeries, rijksinstellingen en overheidsorganisaties in heel Nederland. Maar ook steeds meer commerciële bedrijven weten Pernu te vinden voor personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In de afgelopen 15 jaar groeide Pernu uit tot de grootste specialist in Nederland: er is geen ander bureau dat enkel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt detacheert met een vergelijkbare grootte en reikwijdte.

‘Er is geen ander bureau dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt detacheert met een vergelijkbare grootte en reikwijdte.’

De succesvolle matches van Pernu komen niet uit de lucht vallen. Pernu is zuinig op zijn werknemers en verdiept zich in hun situatie. Pieter Raven, directeur van Pernu: ‘We zeggen altijd: aandacht voor de dingen waar je goed in bent en begrip voor de dingen waar je minder goed in bent. En zo is het!’

Door middel van een MBTI-assessment of een IQ-test krijgen de recruiters een goed beeld van de kandidaat en lukt het hen om werknemers niet alleen op harde eisen, maar ook op soft skills te matchen. Dat is een meerwaarde: zowel voor de werknemer als voor de werkgever.

Menselijke factor

Ondanks het succes blijft voor Pernu de menselijke factor het belangrijkst. Pieter: ‘Ik kan nog steeds genieten van een goeie match. Voor mensen met een arbeidsbeperking is een mooie, uitdagende baan vaak een enorme verrijking voor hun leven en een kans om te groeien als mens. Als iemand goed op zijn plek zit is dat fantastisch: daar doen we het voor!’

Share
Leendert Bos
21 February 2024

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist