Uren Inloggen Contact

Nieuws vanuit Pernu!

Nieuwe samenwerking tussen de Politie en Pernu!

De afgelopen periode heeft Pernu voor de Politie meerdere vacatures kunnen invullen! Voor kandidaten met een arbeidsbeperking is de Politie een interessante werkgever, gezien het maatschappelijke doel van de Politie in combinatie met de veilige werkomgeving die zij kunnen bieden.

De Politie is bezig met een inhaalslag voor wat betreft vacatures voor kandidaten met een arbeidsbeperking. Ze zetten een diversiteit aan functies uit door het hele land. Denk hierbij aan een medewerker internetoplichting in Heemskerk, een autowasser in Katwijk en een secretarieel medewerker in Overveen.

De functie van secretarieel medewerker in Overveen zal met ingang van de zomer 2021 worden ingevuld door Daniël. We spraken Daniël over zijn nieuwe functie bij de Politie, wat hij ervan verwacht en hoe hij het contact met Pernu heeft ervaren?

Zeg Daniël, hoe heb je de vacature bij de Politie eigenlijk gevonden? 
Via Tessa Siebenlist, mijn jobcoach van Werkom. Zij heeft mij de vacature gemaild omdat ze dacht dit weleens iets voor mij kon zijn.

Waarom is de Politie voor jou een interessante werkgever? 
Het lijkt me een hele dynamische omgeving om in te werken. De politie is ook een organisatie die mensen in de maatschappij op de vingers tikt die zich niet goed gedragen. Misstanden aanpakken eigenlijk. Ik zie de Politie als een organisatie is waar discriminatie echt niet thuis hoort, waar mensen zichzelf mogen zijn en niet bang hoeven te zijn om in hokjes geplaatst te worden. Het geeft mij een goed gevoel om bij dit onderdeel te gaan werken. Om nieuwe dingen te leren die goed aansluiten op mijn administratieve achtergrond, eigenlijk een nieuwe kans om mezelf verder te gaan ontwikkelen.

“Waar mensen zichzelf mogen zijn en niet bang hoeven te zijn om in hokjes geplaatst te worden”

Leuk Daniël dat je bij de Politie gaat starten, wat ga je precies doen qua werkzaamheden? 
De functie gaat heten secretarieel administratief medewerker en de werkzaamheden zijn diverse secretariële/administratieve taken zoals het plannen van afspraken, beheren van agenda's en het reserveren van ruimtes rondom de onboarding van nieuwe agenten. Dit sluit ook aan bij hetgeen ik hiervoor gedaan heb.

Hoe was je sollicitatiegesprek bij de Politie gegaan, toch geen alledaagse organisatie?  
Ik was een beetje zenuwachtig, vol verwachting en ik heb het ook op me laten afkomen. Het gesprek heb ik als heel prettig en toegankelijk ervaren.

De HR Recruiter heeft een spilfunctie in dit het hele traject. Hoe heb jij de begeleiding van Erik (als HR Recruiter) ervaren? 
De rol van Erik vind ik heel belangrijk, het is fijn om de vragen die ik heb aan hem te kunnen stellen en fijn om dit contact al op te kunnen bouwen. Dit geeft steun bij het sollicitatiegesprek. Tevens goed om elkaar nu al beter te gaan leren kennen, heel prettig. als ik start met werken zal Erik mij blijven begeleiden. Ik kan bij hem altijd terecht als er iets is.

De Politie werkt met een uitgebreid veiligheidsonderzoek. Wat vond je van de screening en de onzekerheid die dit mee bracht? 
Van de screening merk je eigenlijk niets, je weet dat het gaande is. De vragen vooraf waren helder en goed te doen bij het beantwoorden.

Hoe vind je het om nu een Powerpoint cursus te volgen via Pernu voor je werkzaamheden bij de Politie?
Heel fijn dat Pernu dit mogelijk maakt!

Op dit moment ben ik bezig met de cursus terwijl ik nog niet eens in dienst ben bij Pernu en nog steeds werkzaam ben voor een uitzendbureau bij een andere opdrachtgever. Mooi dat Pernu mensen kan helpen om ze op deze manier voor te bereiden op hun toekomstige werkplek.

"Mooi dat Pernu mensen kan helpen om ze op deze manier voor te bereiden op hun toekomstige werkplek"

Waar kijk je het meest naar uit in je volgende functie? 
Nieuwe contacten gaan maken met de nieuwe collega's en de uitdagingen die gaan komen, zoals PowerPoint en MS Teams. Hoe is het om daar mee te gaan werken? Ik ben heel erg benieuwd!

Gregor in dienst bij De Ridder/ FC Utrecht!

Na ruim 5 jaar te hebben gewerkt voor Pernu is Gregor onlangs in dienst getreden bij onze opdrachtgever De Ridder uit Soesterberg. Gregor werkt als assistent groundsman bij FC Utrecht. Hij zorgt er voor samen met zijn collega’s voor dat het speelveld in Stadion de Galgenwaard en de velden op het trainingscomplex Zoudenbalch er elke keer weer fantastisch uitzien. Daarnaast heeft Gregor via Pernu zijn opleiding als assistent groundsman met succes af kunnen ronden! Bij de thuis wedstrijden van FC Utrecht zorgt hij er ook voor dat het veld zo nodig weer in de pauze wordt hersteld. Iedereen kan altijd op Gregor rekenen, hij is altijd vrolijk en zet zich voor 100% in. Wij wensen Gregor een fantastische toekomst toe bij de Ridder én bedanken hem voor zijn inzet voor Pernu!    

Afbeelding met tekst, buiten, lucht, gras  Automatisch gegenereerde beschrijving "" Z

       

Gregor krijgt nog een afscheidscadeau van Pieter Raven namens Pernu én neemt van zijn leidinggevende bij de Ridder zijn diploma in ontvangst.

 

  

       

Share
Carola Wiedijk
16 June 2021

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist