Uren Inloggen Contact

Even voorstellen.....

We hebben bij Pernu een nieuwe collega mogen begroeten! Op 1 mei is Imke van Atten gestart als HR recruiter. Zij zal het huidige HR team, bestaande uit Kim Daniels en Erik ter Maaten, komen versterken en haar vleugels uitslaan binnen de recruitment branche, alhoewel ze hier wel al ervaring mee had.

Zou jij jezelf kunnen voorstellen aan onze lezers?

Zeker! Mijn naam is Imke van Atten, 28 jaar en woonachtig in het mooie Houten. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om talen te leren; na lessen Frans en Spaans ben ik nu bezig met de Russische grammatica. Ook houd ik ervan op reis nieuwe culturen te leren kennen.

 

Afbeelding met tekst  Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Na het afronden van mijn studie Internationaal Hotel Management in Breda ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij een maatschappelijke cateraar. Als praktijkbegeleider en horecamanager was mijn voornaamste taak het opleiden en begeleiden van (voornamelijk) jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door zwaar weer wegens de coronacrisis in cateringland ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en ging begin 2021 de wereld van arbeidsbemiddeling voor mij open.

Ik vind het echt leuk dat je bij ons komt werken, wat ga je precies doen bij Pernu?

Ik ga de rol bekleden van HR Recruiter. De naam zegt het al; de ultieme combinatie van het zoeken naar nieuwe kandidaten en het behouden van goede relaties met de bestaande medewerkers. Anderzijds zorg ik ervoor dat de relatie tussen Pernu en de opdrachtgevers in mijn portfolio (Dienst Justitiële Inrichting en Domeinen Roerende Zaken) goed blijft. Ook is mijn focus gericht op een goede samenwerking en communicatie met de jobcoaches van medewerkers. Uiteraard moet ik er ook voor zorgen dat op papier alles klopt; het regelen van subsidies via gemeente of UWV en het verzekeren dat alle administratie klaar is zodra de medewerker zijn eerste dag begint. Dit doe ik sinds begin mei al met veel plezier!

|De uitdaging zit hem in de veelzijdigheid van mijn functie

Leuk om te lezen dat je het tot nu toe naar je zin hebt! Je hebt natuurlijk al ervaring met onze doelgroep en het recruitment vak. Wat ga je meenemen van je vorige functie en kan je gebruiken bij ons?

Wat ik zeker meeneem uit mijn vorige functies is het denken in mogelijkheden en het zien van kansen in de kandidaten uit deze doelgroep. Dit in combinatie met de kennis van het doen van intakes en schrijven van vacatures, maakt dat ik mezelf helemaal in mijn element zal voelen bij Pernu.

Je bent klaar voor deze uitdaging, maar wat hoop je te leren bij Pernu?

Ik hoop me bij Pernu verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van gespreksvoering. Bijvoorbeeld: het toepassen van gesprekstechnieken aangepast aan het persoonlijkheidstype van de kandidaat. Dit om de kandidaat zo snel mogelijk op zijn/ haar gemak te stellen. Ook wil ik zoveel mogelijk leren door bij de afspraken van mijn collega’s te zijn om zo te kijken hoe zij het aanpakken, verschillende invalshoeken te zien en scherp te blijven op mijn eigen werkzaamheden.

Dat is de juiste instelling! Hoe vind je het team waarin je terecht bent gekomen?

Het Pernu team is echt een fantastisch en veelzijdig team! Er zijn veel verschillende persoonlijkheidstypen aanwezig binnen het team, waardoor er een fijne balans heerst. We vullen elkaar allemaal goed aan. Mijn eerste indruk is dan ook dat het team loopt als een geoliede machine. Resulterend in een groeiend bedrijf dat steeds meer mensen uit het doelgroepenregister van dienst kan zijn. Super toch?!

Daar sluit ik mij helemaal bij aan Imke! Wil je nog wat kwijt aan onze lezers?

Het feit dat jullie deze blog lezen, maakt dat er interesse is in wat wij doen; namelijk het werken aan een inclusieve samenleving. Dat is precies waar ik voor sta en dat kan ik nu met plezier via Pernu uitdragen. In de korte tijd dat ik hier nu werkzaam ben, heb ik al zoveel enthousiaste kandidaten gesproken die via Pernu eindelijk een eerlijke kans krijgen op passend en duurzaam werk: ‘had ik Pernu eerder gekend, dat had me zoveel verdriet gescheeld’, ‘mijn droombaan had ik al opgegeven, totdat ik deze vacature tegenkwam bij Pernu’. Als je dat hoort weet je dat je écht van betekenis kan zijn voor een ander, hoe mooi is dat?

|Werken aan een inclusieve samenleving, dat is waar ik voor sta!

Imke, bedankt voor je tijd en voor dit interview. Ik wens je heel veel succes de komende tijd, maar zo te horen heb jij je draai al goed gevonden binnen Pernu!

Share
Carola Wiedijk
1 June 2021

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist