Uren Inloggen Contact

Nieuws vanuit Pernu

Marvin start bij Defensie Harskamp

Afbeelding met motor, buiten, rood, transport  Automatisch gegenereerde beschrijvingVanuit Pernu ben ik, Erik ter Maaten, als HR- recruiter iedere dag bezig om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt te bemiddelen in een nieuwe functie die hen helpt om bezig te blijven en zichzelf te blijven ontwikkelen. Eind 2020 is Marvin via ons gestart als Logistiek Medewerker bij het Ministerie van Defensie in Harskamp. Marvin vertelde mij hoe dit traject is verlopen en hoe het nu met hem gaat.

Marvin heeft ongeveer 14 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt, tot hij op de website van Pernu een vacature voor Logistiek Medewerker zag bij Defensie in Harskamp. Hij had behoefte aan een nieuwe uitdaging en een andere omgeving, daarnaast heeft hij veel interesse in wat Defensie doet als organisatie en wilde hij daar graag deel van gaan uitmaken.

Met een positief gevoel kijkt Marvin terug op het proces rond zijn indiensttreding: ‘’Pernu is een ontzettend goed detacheringsbureau met veel persoonlijke aandacht, Erik heeft mij als HR- recruiter begeleidt en hij doet dat met veel interesse in mij als persoon. Ik vond het heel fijn dat Erik met mij mee ging naar het sollicitatiegesprek en mij daarbij ondersteunde. Als ik vragen had, kon ik altijd bij hem terecht.’’

Het sollicitatiegesprek verliep soepel en prettig. Er zaten drie personen van Defensie bij die Marvin goed op zijn gemak stelden en naar hem luisterden, daarnaast had Marvin de ruimte om veel vragen te stellen om zo een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden, de omgeving en zijn nieuwe collega’s. ‘’Tijdens en na dit gesprek was ik direct enthousiast en wilde het liefst zo snel mogelijk beginnen, gelukkig wilde Defensie dit ook’’.

De eerste periode dat Marvin is gestart in Harskamp is goed verlopen! Op de eerste werkdag heeft Marvin direct kennis gemaakt met al zijn nieuwe collega’s. Tijdens het inwerktraject kon Marvin met vragen altijd terecht bij collega’s, hij kreeg de tijd om ‘thuis’ te komen op de afdeling. Ook nu Marvin enkele maanden bij Defensie werkt, heeft hij het nog steeds goed naar zijn zin.

Dat hij eigenlijk twee werkgevers heeft is voor hem geen enkel probleem, de afspraken zijn duidelijk en iedereen weet elkaar goed te vinden. Het contact met Erik is er nog steeds en als er vragen zijn rondom het contract, de urendeclaratie of andere zaken dan weten wij elkaar snel te vinden.

Een vast dienstverband voor Emma!

Kirsten Boothby, werkzaam als HR- recruiter bij Pernu vertelt het verhaal van Emma. Kirsten heeft Emma sinds haar start bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in 2019 begeleidt en ondersteund waar nodig. Pernu heeft als insteek dat zij voor alle kandidaten op zoek gaat naar een duurzame werkplek. Emma laat ons zien dat het kan!

9k=“Emma Evenhuis begon in 2016 met werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in Den Haag. Toentertijd zat zij op een andere afdeling en verrichte zij voornamelijk hand- en spandiensten. Later werd Emma verantwoordelijk gesteld voor het controleren van alle VOG’s van het personeel bij DJI in Nederland. Zo controleert Emma VOG's uit Sittard, maar ook uit Leeuwarden en Almelo. De hoeveelheid VOG controles per dag kunnen heel erg verschillen. Soms zijn het er niet zo veel, maar soms zijn het er ook 30 op een dag. Zonder VOG kan je bij DJI niet beginnen, dus het is belangrijk dat het werk snel wordt opgepakt. Emma doet dit werk nog steeds; met super veel plezier! Dagelijks gaat Emma lopend naar het werk, ook in tijden van corona. Het goede nieuws is dat zij per 1 januari 2021 is over genomen door de Dienst Justitiële Inrichtingen zelf! Dit betekent dat Emma een vast dienstverband krijgt bij DJI.

Chapeau Emma! Wij wensen jou heel veel geluk toe in de toekomst bij DJI en bedankt voor je inzet! ''

 

Flexibele inzet tijdens coronaAfbeelding met persoon, tafel, voedsel, muur  Automatisch gegenereerde beschrijving

Denice Vos werkt sinds november 2019 via Pernu bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in Veenhuizen. Ze werkt niet in de gevangenis zelf, maar in de bedrijfskantine van het Shared Service Senter (SSC). Elke dag worden hier verse soepen, broodjes, salades en andere lekkernijen bereid voor het personeel van DJI in Veenhuizen. ‘’Het allerleukste van het werk blijft toch het contact met de mensen’’, zegt Denice. ‘’Je voelt je verbonden met de mensen omdat je ze dagelijks ziet’’. 

Sinds oktober/ november 2020 is het bedrijfsrestaurant door het coronavirus tijdelijk gesloten. Denice voert op dit moment op een andere afdeling werkzaamheden uit binnen DJI. ‘’Ontzettend jammer natuurlijk!’’, zegt Denice. ‘’Het bedrijfsrestaurant is wel echt mijn plek, maar ik ben ook heel dankbaar dat ik mag blijven! Er zitten zoveel mensen in Nederland momenteel zonder werk.’’, zegt Denice. 
Niet alleen Denice, maar ook andere gedetacheerden van Pernu worden binnen DJI elders ingezet zodat zij hun werk niet verliezen. Dat vinden wij bij Pernu een super goed initiatief!

 

Share
Carola Wiedijk
20 January 2021

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist