Uren Inloggen Contact

Even voorstellen… Maarten, Jorrit en Kitty

Pernu groeit! In de afgelopen maanden namen we Maarten, Jorrit en Kitty aan. Graag stellen wij ze aan jullie voor en laten hen wat over zichzelf vertellen.

Maarten Gillich

Globetrotter Maarten (62) werkt als recruiter bij Pernu sinds augustus 2023. Hij heeft in zijn leven veel gereisd en tussen het reizen door gewerkt als interim- en veranderingsmanager bij grotere bedrijven, zowel in loondienst als als zelfstandig ondernemer.

In 2014 kwam er ineens een onverwachte wending in zijn leven toen er een goedaardige hersentumor werd ontdekt bij Maarten. Later kwam daar de erfelijke en progressieve ziekte ADCA bij, waardoor hij zelf in het doelgroepregister belandde, net als de kandidaten van Pernu.

Maarten wilde echter niet achter de geraniums blijven zitten en schreef zich in voor vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk Nederland. Vijf jaar werkte hij daar met veel plezier als maatschappelijk begeleider en jobcoach voor statushouders. In 2021 kreeg hij de kans om dit voor anderhalf jaar ook betaald te gaan doen.

Vorig jaar kwam Pernu op Maarten’s pad en solliciteerde hij als HR-recruiter. Maarten: ‘Als ervaringsdeskundige vind ik het geweldig kandidaten met een achterstand op de arbeidsmarkt te bemiddelen.’
 


Jorrit (links), collega Anaï en Maarten (rechts)

Jorrit Bakker

Jorrit (45) werkte al jaren in de werving- en selectiebranche, voordat hij in contact kwam met Pernu. Als recruiter haalde hij kandidaten binnen voor grote en kleinere commerciële werkgevers.

Echter, na verloop van tijd merkte hij dat zijn passie ligt bij het matchen van mensen waarbij een succesvolle carrière minder vanzelfsprekend is. Daarom solliciteerde hij bij Pernu en helpt sindsdien zoveel mogelijk mensen met een doelgroepregistratie bij het vinden van een geschikte nieuwe baan.

Jorrit: “Ik geloof erin dat iedereen een bijdrage leveren kan en zijn of haar eigen unieke kracht of talent heeft. Dat motiveert me om de afstand die de markt heeft tot mensen met een doelgroepregistratie te overbruggen. Het is een denkfout om te stellen dat deze mensen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben; eigenlijk is het eerder andersom… In deze baan maak ik echt verschil, samen met mijn bevlogen collega’s. Samen maken we impact!’


Kitty Ockhuijsen

Kitty (50) is onze nieuwe Social Recruiter. Haar rol is anders dan de HR-recruiters! In plaats van dat Kitty voor openstaande vacatures kandidaten zoekt, zet ze zich in om talentvolle mensen met een doelgroepregistratie te koppelen aan inclusieve werkgevers. Niet de vacature, maar de kandidaat is dus het startpunt van de zoektocht.

Deze manier van matchen is een totaal nieuwe dienstverlening voor Pernu.

Kitty: ‘Onze geselecteerde kandidaten noemen wij Pernu Parels. Een parel vormt zich door de wrijving van een zandkorrel in een oester. Pernu Parels hebben gemeen dat zij high potentials met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn. Ik zet mij in om deze parels skillsbased te matchen met inclusieve werkgevers.

Kitty heeft haar achtergrond niet in recruitment, maar in marketing. Als markting manager heeft zij geleerd hoe je als werkgever met sterke Employer Branding het juiste talent kunt aantrekken.

Bij Pernu heeft Kitty gekozen voor een ander soort rol. Veranderde ambities maakten dat zij op zoek ging naar een baan waarin ze het verschil kan maken in mensenlevens en direct resultaat ziet van haar inspanningen. Bij Pernu krijgt zij deze kans!

 

 

 

 

 

 

 

Share
T. Westbroek
21 February 2024

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist