Uren Inloggen Contact

Een nieuwe carrièrestap voor Tim via Pernu Power

Tim Raats heeft een arbeidsbijzonderheid (Banenafpraak/ Participatiewet) en werkt via Pernu bij de Dienst Justitionele Instellingen in Ter Peel. Maar binnenkort gaat hij aan een nieuwe baan beginnen bij de gemeente Maastricht. Dankzij ons opleidingsprogramma Pernu Power schoolde Tim zich om tot BOA (Buitengewoon Opsporing Ambtenaar).

Tim Raats is 24 jaar en werkt al enkele jaren voor Pernu. Op dit moment is hij Medewerker Burgerwerk bij in de Penitentiaire Inrichting (gevangenis) in Ter Peel. In die functie begeleidt hij bedrijven die onderhoud of werkzaamheden komen uit voeren.

Tim: ‘Ik moet erop toezien dat de medewerkers van die bedrijven geen contact hebben met de gedetineerden en alle spullen netjes weer opruimen en meenemen als ze de gevangenis verlaten. Dat is belangrijk, want als er bijvoorbeeld iPads, gereedschap of andere dingen blijven liggen, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan!’

Tijd voor de volgende stap!

Tim heeft deze functie altijd met plezier gedaan, maar nu is het tijd voor de volgende stap! Bij Pernu gaf hij aan dat hij wel wat meer uitdaging wilde en in het gesprek met de opleidingscoördinator en de HR- recruiter ontdekte hij de opleiding tot BOA (Buitengewoon Opsporing Ambtenaar). Best een pittige opleiding volgens Tim, maar: ‘als je er echt voor gaat, moet het goed komen.’

"Als je er echt voor gaat, moet het goed komen!"

 

Eindelijk aan de slag als BOA

Binnenkort begint Tim bij de Gemeente Maastricht op de afdeling Toezicht, Handhaving en Openbare Ruimte. Tim: ‘Eerst moet ik nog twee examens afleggen: Rechts- en wetskennis en Gespreks- en benaderingstechnieken. Als ik die heb behaald heb ik mijn basis BOA Bekwaamheid. Ik kan dan aan de gang in mijn nieuwe baan. Bovendien kan ik me dan verder ontwikkelen binnen het vak Handhaving.

Vergroot je baankansen met Pernu Power!

Ben jij werkzaam voor Pernu of solliciteer je op een vacature bij Pernu maar sluit jouw opleiding niet 100% aan? 
Pernu wil niet alleen dat iedereen de regie over zijn eigen loopbaan en ontwikkeling kan nemen, maar ook dat de mogelijkheden daartoe binnen handbereik zijn. Pernu Power kan jou hierbij helpen! Wij werken samen met de LOI en Goodhabitz, lees hier meer over onze opleidingen.

Zo leer je gedurende je loopbaan bij en blijf je flexibel en duurzaam inzetbaar op de arbeidsmarkt.

MEER INFORMATIE

Bedankt Tim voor je jarenlange inzet voor Pernu! Wij wensen je veel geluk in de toekomst met je nieuwe baan en het achtervolgen van je dromen. 

Share
T. Westbroek
15 May 2023

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist