Uren Inloggen Contact

Ontmoet Charlene, gastvrouw bij Heins Haven

Charlene, 34 jaar jong en momenteel werkzaam als gastvrouw bij Heins Haven. Hier zorgt ze samen met collega’s elke dag voor heerlijke lunches voor passanten en mensen van het bedrijventerrein.

Pernu: Cruciaal bij het vinden van de juiste baan

"Pernu heeft een cruciale rol gespeeld bij het vinden van de juiste baan voor mij", vertelt Charlene enthousiast. "Als gastvrouw ondersteun ik de bedrijfsleider en vind ik het geweldig om nieuwe deelnemers in te werken. Mijn sociale karaktereigenschappen komen daar goed van pas."

Op de vraag wat zij nodig heeft om haar werk goed uit te kunnen voeren, legt Charlene uit: "Ik vond deze vacature online en het nieuwe maatschappelijke project van Dienst Justitionele Inrichtingen sprak me enorm aan. Uiteindelijk heeft Pernu me voorgesteld aan Heins Haven, en daar ben ik ontzettend blij mee."

 

Over Dienst Justitionele Inrichtingen en Heins Haven

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) draagt bij aan de veiligheid van de samenleving door de uitvoering van straffen en maatregelen. DJI werkt samen met gedetineerden aan hun voorbereiding op terugkeer in de maatschappij. Binnen PI Almelo bevindt zich sinds oktober ‘Heins Haven'. Een horecavoorziening die zich voornamelijk richt op bedrijven en medewerkers van Bedrijvenpark Bornsestraat, maar ook wandelaars, fietsers en andere belangstellenden zijn welkom voor lunch-, vergader- en receptiefaciliteiten en vers bereid eten, koffie en biologisch ijs. 

 

Actieve rol bij de opening van Heins Haven

Charlene kijkt met veel plezier terug op haar betrokkenheid bij de voorbereidingen van de opening van Heins Haven. "Ik heb geholpen met de opbouw en inrichting van de boot. Ook heb ik meegeholpen aan het officiële openingsfeest, waar mevrouw Voskamp en de Burgemeester van Almelo de boot hebben gedoopt. Dat was echt een geweldige ervaring."

 

Uitdagingen en groei in het dagelijkse werk

In haar dagelijkse werk komt Charlene wel eens uitdagingen tegen. Ze deelt: "Soms ben ik een beetje druk waardoor ik dingen vergeet en wel eens een flapuit ben. Gelukkig wordt daar rekening mee gehouden, en bij Heins Haven kan ik gewoon mezelf zijn. Goede communicatie is voor mij echt essentieel op de werkvloer."
Samenwerking en tips

Over de samenwerking met haar collega's straalt Charlene: "We hebben een super leuk team bij Heins Haven. Mijn advies voor andere werkgevers is: luister goed naar je werknemers, heb geduld en zorg voor een fijn contact, dan komt alles goed."

Charlene heeft al kunnen doorgroeien binnen Heins Haven, ze fungeert momenteel als aanspreekpunt voor nieuwe collega's bij Heins Haven, en haar betrokkenheid bij het project is hierin duidelijk te merken.

 

De rol van Pernu

Pernu heeft hierin een belangrijke rol. "Pernu zoekt kandidaten en maakt eerst zelf kennis met hen. Als er een match is, gaan ze met de kandidaat mee naar de werklocatie om het gesprek te voeren. Ook zorgen ze voor een jobcoach en blijven ze betrokken bij het functioneren," legt Charlene uit.

Voor Charlene is een baan met extra begeleiding essentieel, en gelukkig vult Pernu deze rol met zorg in. Pernu heeft nog een vacature openstaan bij Heins Haven, Charlene hoopt dat nog meer mensen zoals zijzelf de kans krijgen om via Pernu een passende en duurzame werkplek te vinden op de arbeidsmarkt. 
 

Share
T. Westbroek
27 July 2023

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist