Uren Inloggen Contact

Bas over zijn werk bij de Belastingdienst: "Mijn collega's zijn geweldig!"

Bas werkt sinds 3 juli als administratief medewerker bij de Belastingdienst TalentWerkt! in Breda. Via deze kweekvijver kan hij laten zien wat hij in huis heeft.

TalentWerkt! Is een leerwerktraject binnen de Belastingdienst. Samen met de kandidaat wordt er gekeken waar de talenten liggen, om de kandidaat op een passende functie door te kunnen plaatsen. Zo bouw je aan een mooie carrière bij de Belastingdienst.

Geduld en extra tijd zijn belangrijk om mijn werk goed uit te kunnen voeren

“Op de website van Pernu kwam ik deze vacature tegen en Pernu heeft mij geholpen met het voorbereiden en ondersteunen van de sollicitatie,” aldus Bas. Hij geeft aan dat het als slechthorende best lastig is om een organisatie te overtuigen van zijn kunnen. “Geduld en extra tijd zijn belangrijk om mijn werk goed uit te kunnen voeren. Het is fijn dat ik nu parttime kan starten en mijn uren later kan opbouwen. Tijdens de cursusweken kan ik zonder problemen een schrijftolk meenemen.”

Mijn collega’s zijn geweldig!

Bas geeft aan dat hij het nog lastig vindt dat hij zelf mag bepalen in welk tempo hij werkt. Hij wil graag mee met het tempo van zijn collega’s maar hij krijgt gelukkig de tijd. Bas: “Mijn werkbegeleider geeft aan dat het geen wedstrijd is. Dat is voor mij even wennen, na mijn ervaring bij mijn stages tijdens mijn opleiding. Daar ging het er wel anders aan toe.”

Bas is erg enthousiast over zijn collega’s: “Mijn collega’s zijn geweldig en kunnen zich goed inleven in mijn situatie! Ze begrijpen mij ook beter omdat ze zelf ook met een beperking zitten. Iedereen is daarover open naar elkaar en dat geeft een goede sfeer.”

Door te denken in mogelijkheden, zie je het talent

Over de jobcoach is Bas erg enthousiast: “Ik heb een zeer behulpzame jobcoach die graag met mij meedenkt. Zij is makkelijk te benaderen en dat geeft een fijn gevoel.”

Als tip aan werkgevers wil Bas graag het volgende meegeven: “Ga niet uit van je vooroordelen, maar van de mogelijkheden die de mensen tot beschikking hebben. Neem de tijd en leer ze kennen. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zijn vaak zeer gemotiveerd en dankbaar dat ze mogen starten bij een organisatie!”

Meer weten?

Wil je meer weten over de Belastingdienst? Lees hier de blog over Werken bij de Belastingdienst. Of bekijk de video:

Wil je ook graag aan de slag bij de Belastingdienst? Bekijk hier onze openstaande vacatures. Of neem contact op met Imke van Atten imke.vanatten@pernu.nl of bel of whatsapp met Imke via 06 138 581 00

Share
Anai Garcia
29 August 2023

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist