Uren Inloggen Contact

Werken bij de Belastingdienst!

Arbeidsparticipatie: de Belastingdienst maakt het mogelijk

Samen met andere overheidsorganisaties wil de Belastingdienst uiterlijk in 2023 maar liefst 25.000 banen hebben gerealiseerd voor medewerkers met een beperking. Zo werken Pernu en de Belastingdienst al jaren samen aan een inclusieve arbeidsmarkt.

 Betekenisvol werk, voor iedereen

Bij de Belastingdienst werken ze aan een financieel gezond Nederland. Belangrijk en betekenisvol werk, omdat je ervoor zorgt dat ons land blijft draaien. Dat werk kun je ook heel goed doen als je een arbeidsbeperking hebt: er zijn namelijk volop mogelijkheden om – aangepast – te werken bij de Belastingdienst. Iedereen met verschillende behoeften of werkstijlen is bij de Belastingdienst welkom, ook als dat betekent dat er aanpassingen nodig zijn op de werkplek of in de werkprocessen. Ze streven ernaar om iederéén duurzaam inzetbaar te laten zijn.

9k=

Praktijkverhaal - Ertaç Konyalı, Teammanager SSO Switch bij Belastingdienst vertelt.

Afbeelding met persoon, person, stropdas, kostuum  Automatisch gegenereerde beschrijving"Pernu levert kandidaten van een goede kwaliteit. Ze weten vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. De overdracht vond ik ook erg goed; ze brengen goed in kaart wie de kandidaat is en is en wat de kandidaat nodig heeft. De kandidaten die ik via Pernu heb aangenomen zijn allemaal erg enthousiast en gemotiveerd.

Het werken met arbeidsparticpanten heeft mij laten zien dat iedereen anders is. Vaak willen wij mensen in een bepaald keurslijf stoppen door iemand een bepaald gedrag aan te leren. Maar met dit gedrag is het effect niet altijd juist. Door persoonlijke aandacht te geven en te kijken wat een medewerker echt nodig heeft - dit kan bijvoorbeeld een opleiding of zelfvertrouwen zijn - kan het juiste gewenste effect worden bereikt. Hierdoor voelen de medewerkers zich thuis en hebben het gevoel om erbij te horen."

Durf te solliciteren!

Nadisa Gambier is gestart via Pernu als medewerker Banenafspraak bij de Belastingdienst. Ze is erg blij met haar baan bij de Belastingdienst. "Momenteel doe ik samen met mijn coach online fiscale kennis op over bijvoorbeeld ziektekostenaftrek en heffingskortingen. Hartstikke interessant." Ze roept mensen met een beperking op om de sprong naar werk te wagen.

"Er is een toekomst voor iedereen. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom zeg ik; durf op die ene fantastische vacature te solliciteren."

Luister hier naar het interview van de NOS met Nadisa Gambier.