Uren Inloggen Contact

Werken voor de Rijksoverheid: alle voordelen op een rijtje

Wil jij aan de slag bij de Rijksoverheid? Heb je een Indicatie Banenafspraak of Wajong en zoek je werk? Solliciteer dan op één van onze vacatures bij de Rijksoverheid. Werken bij de Rijksoverheid is aantrekkelijk om verschillende redenen. Alle voordelen hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Pernu heeft altijd diverse vacatures bij de Rijksoverheid open staan. Vacatures bij Ministeries, maar ook bij diverse Rijksdiensten zoals de Belastingdienst, de Raad van State, Defensie, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) of één van de Koninkrijksdomeinen. Dat komt omdat Pernu in 2017 en in 2021 een zogenaamde gunning heeft gekregen. Deze gunning zorgt ervoor dat wij veel vacatures beschikbaar hebben binnen de Rijksoverheid. Lees snel meer over de vele voordelen en solliciteer snel op jouw droombaan!

Die gunning houdt in dat Pernu als detacheringsbureau in de komende jaren “preferred supplier” mag zijn voor de Rijksoverheid als het gaat om vacatures die open staan voor mensen met de indicatie banenafspraak. Veel banen bij de Rijksoverheid vind je dus alleen bij Pernu! Wat zijn de voordelen van werken bij de Rijksoverheid?

Een betrouwbare werkgever

De Rijksoverheid is een betrouwbare en stabiele werkgever. Je weet waar je aan toe bent als je hier gaat werken. Er zijn heldere arbeidsvoorwaarden, een duidelijk takenpakket en goede begeleiding. Alle randzaken voor jou als werknemer zijn netjes geregeld.

Ben je op zoek naar vastigheid? Dan is een baan bij de Rijksoverheid precies iets voor jou.

Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

Ga je aan de slag voor de Rijksoverheid dan profiteer je van de goede arbeidsvoorwaarden die bij de overheid standaard zijn. We hebben het dan bijvoorbeeld over salarisschaal waarin je – bij goed functioneren - elk jaar een een trede omhoog gaat. Maar ook over een collectieve verzekering en een goede pensioenopbouw.

Daarnaast is de overheid zeer flexibel als het om werkuren gaat. In overleg kun je je werkdag eerder of later beginnen en dan ook weer eerder of later naar huis. Tijdens een proefplaatsing (of proeftijd) is er de mogelijkheid om jouw werkuren rustig op te bouwen. Zo start je bijvoorbeeld met 20 uur en na twee maanden zit je op 28 uur.

Een goede balans tussen werk en privé

De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat jij werk en privé op een goede manier combineren kunt. Daarom zijn er voldoende opties voor parttime werken, zijn er diverse verlofregelingen waarvan je gebruik kan maken (ouderschapsverlof, zorgverlof etcetera) en bestaat in sommige daarvoor geschikte functies de mogelijkheid om deels thuis te werken. Tijdelijk even minder werken is vaak bespreekbaar. Wel zo prettig!

"De Rijksoverheid wil graag dat jij werk en privé goed kunt combineren"

Ontwikkelen en doorgroeien

De Rijksoverheid heeft – als grootste werkgever van Nederland – veel mogelijkheden om door te groeien naar een andere of hogere functie. Heb je ambitie? Dan kun je ver komen bij de Rijksoverheid. Jouw talenten kunnen zo volledig tot hun recht komen.

En blijk je ergens wat minder goed in? Ook dan kan je baan vaak aangepast worden. Om door te kunnen groeien heb je soms een opleiding nodig. In veel gevallen kan die geheel of gedeeltelijk betaald worden door je werkgever.

Alle soorten werknemers welkom

Bij de Rijksoverheid vind je alle soorten banen. Van software developer tot administratieve kracht. Van beleidsmedewerker tot groenonderhoud. De Rijksoverheid geloofd in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor jouw kwaliteiten en talenten voorop staan.

Omdat de Rijksoverheid er voor alle Nederlanders is, willen de rijksonderdelen zoveel mogelijk verschillende soorten werknemers. Het gaat dan om mannen en vrouwen van diverse leeftijden, culturele achtergronden, inzetbaarheid, opleidingsachtergrond, persoonlijkheid, religieuze achtergrond en seksuele oriëntatie.

"Juist bij de Rijksoverheid ben je meer dan welkom als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt"

Juist bij de Rijksoverheid ben je welkom als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. In de periode 2014 tot en met 2024 wil de Rijksoverheid maar liefst 3340 banen realiseren voor mensen uit deze doelgroep.

Openstaande vacatures bij de Rijksoverheid

Wil jij weten welke vacatures wij op dit moment open hebben staan bij de Rijksoverheid? Kijk dan snel hier: Vacatures Rijksoverheid.

Zie je geen vacature die bij jou past? Schrijf je dan in als werkzoekende en wij informeren je zodra er nieuwe vacatures zijn die wellicht bij jouw zouden passen.

+ Inschrijven werkzoeker

Share
P.J.J. Raven
23 May 2019

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist