Home > Blog
Recente Vacatures
Donkergroen
inDronten
Donkergroen
inEindhoven
J. de Ridder B.V.
inAlphen a/d Rijn

Een kijkje in het werkveld van Philip Schopen

Categorieën: Blog

Vandaag in de blog: een kijkje in het werkveld van één van onze medewerkers.

In deze blog gaat Kirsten Boothby, HR Recruiter bij Pernu, in gesprek met één van de medewerkers die via Kirsten aan de slag is gegaan bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Kirsten gaat in gesprek met Philip Schopen die sinds september 2019 via Pernu werkt bij DJI in Ter Peel. Philip is 55 jaar en woont zelfstandig in Ubachsberg. Tijdens dit gesprek gaan ze dieper in op de werkzaamheden bij DJI, hoe het is om in een gevangenis te werken en wat hij van de samenwerking met Pernu vindt.

Philip, kun je eens vertellen wat jij doet als bode-chauffeur bij de Dienst Justitiële Inrichtingen?

Als bode-chauffeur breng ik dagelijks poststukken van de penitentiaire inrichting (PI) Ter Peel naar de andere PI locatie in Roermond. De post komt binnen in Ter Peel, dit kan bijvoorbeeld post zijn voor de gedetineerden. Deze post breng ik dan naar de PI in Roermond. Vanuit daar krijg ik ook weer post mee voor de locatie in Ter Peel. Maar naast alleen post vervoer ik soms ook andere spullen tussen de locaties, ook houd ik me bezig met andere hand- en spandiensten zoals het nalopen van de printers en het schoonmaken van het parkeerterrein.

En wat maakt het werk voor jou zo leuk?

Het rijden is voor mij heel ontspannend. Ik reis sowieso elke dag in totaal twee uur van huis naar werk en terug. Maar dit vind ik helemaal niet erg, vroeger was ik chauffeur en ik voel me een vrij man als ik in de auto zit. De rit vanaf Ter Peel naar Roermond duurt ongeveer drie kwartier dus dat is goed te doen. Wat het werk verder leuk maakt, is dat ik veel waardering krijg binnen mijn werk. Ik werk met hele aardige en behulpzame collega’s. Als een keer iets niet lukt, dan is dat helemaal niet erg. Mijn collega’s accepteren mij zoals ik ben en helpen me waar nodig.

Hoe is het eigenlijk om in een gevangenis te werken?

Nou, ik heb niet echt het gevoel dat ik in een gevangenis werk. Natuurlijk is er veel beveiliging en controle, maar ik ben nooit alleen (er is altijd wel een collega in de buurt) en ik draag voor onze veiligheid een pieper waarmee ik hulp kan inroepen en informatie krijg. Ik voel mij daardoor nooit onveilig, voor mij is het gewoon mijn werk. En ik kom natuurlijk ook niet met de gedetineerden in directe aanraking.

En heeft de Corona crisis jouw werkzaamheden veranderd?

Nu met Corona gaat het werk in de PI in de meeste plekken in Nederland gewoon door. Wel zijn sommige postkantoren dicht waardoor ik soms langere ritten heb omdat ik op die locaties pakketten moet ophalen. Ook tijdens Corona wordt er nog steeds veel post verstuurd, dat is niet veranderd.

Hoe ben jij eigenlijk ooit bij Pernu terecht gekomen?

Nou, dat is natuurlijk alweer even geleden. Ik weet nog dat ik de vacature zag op de website en mijn oog er direct op viel. Na mijn sollicitatie zat ik enige tijd later met Kirsten in een La Place het gesprek voor te bereiden, daar was ik wel nerveus over. Maar we hebben de vacature nog eens doorgenomen en gesproken over wat ik kon verwachten. Daarna reden we samen meet de PI en Ter Peel voor het gesprek. Inmiddels werk ik dus alweer even bij Pernu. Ik vind het prima om voor een detacheringsbureau te werken, zolang het werk maar goed is. Dat vind ik het belangrijkste, ik moet me happy voelen op mijn werk. Pernu werkt natuurlijk op afstand, maar ik weet dat ik ze altijd kan bellen/mailen/whatsappen als dat nodig is. En ik ben ook een keer op kantoor geweest, dus ik weet ook waar jullie werken!

En je werkt ook samen met een jobcoach, kun je daar iets meer over vertellen?

Ik werk inderdaad met een jobcoach, dat is Johan van Amerongen vanuit Percuris. Hij is al een paar keer meegereden om te kijken hoe alles loopt en waar ik mij mee bezig houd. Johan is voor mij een enorme steun, hij kijkt mee waar mijn knelpunten zitten en wat ik nog kan verbeteren. Ik zie Johan ongeveer eens per drie of vier weken maar daarnaast spreken we elkaar vaker via de telefoon. Voor mij werkt dit perfect! Ook maakt mijn leidinggevende Jassin Tissir altijd tijd voor mij vrij als ik dat nodig heb. Als ik een vraag heb dan hoef ik niet een paar dagen op een reactie te wachten. Het is fijn dat hij erop vertrouwt dat ik de werkzaamheden goed uitvoer. Ik zal mijn uiterste best doen om dit vertrouwen niet te beschamen, omdat dit voor mij een eenmalige kans is die ik ten volste wil benutten. Dus daar ben ik super tevreden mee!

Tot slot

Ik heb het goed naar mijn zin bij Dienst Justitiële Inrichtingen, ik hoop hier nog lang te kunnen blijven werken. Het liefst zou ik er tot mijn pensioen blijven!

Recente artikelen
op3-7-2020 14:33

Meer banen voor mensen met beperking, overheid blijft achter.

 

Werkgevers hebben afgelopen jaar de doelstelling voor het creëren van extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking overtroffen. Daarbij blijft de overheid wel achter bij het bedrijfsleven, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag.

In totaal werden in 2019 ruim 61.000 functies voor mensen met een arbeidsbeperking gecreëerd, ruim 6.000 meer dan de doelstelling

Het bedrijfsleven overtrof de afspraak van 40.000 extra banen ruimschoots en kwam tot ruim 51.000. De overheid bleef juist achter: er hadden vijftienduizend extra banen moeten zijn en het werden er net geen tienduizend.

Staatssecretaris Tamara van Ark noemt het teleurstellend dat de overheid tekort is geschoten, zeker omdat dat al voor het vierde jaar op rij gebeurt. Ze gaat "de overheids- en onderwijswerkgevers nogmaals op hun verantwoordelijkheden wijzen", schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Effecten coronacrisis in de gaten houden

Overigens gaan de cijfers over 2019 en zijn de effecten van de coronacrisis dus nog niet bekend. Staatssecretaris Tamara van Ark schrijft dat mensen met een arbeidsbeperking extra kwetsbaar zijn en zal zo nodig extra maatregelen treffen om te voorkomen dat juist deze groep straks zonder werk komt te zitten.

In 2026 moeten het bedrijfsleven en de overheid samen 125.000 banen extra hebben gerealiseerd. Afspraken daarover werden in 2013 gemaakt.

Lees het volledige interview met Tamara van Ark, een gesprek op de drempel bij het afscheid van een staatssecretaris die méér dan penvoerder van de banenafspraak wilde zijn, waarin zij aangeeft hoe belangrijk het is dat werkgevers, in welke sector dan ook, elkaar blijven inspireren en motiveren, maar ook door elkaar aan te spreken op de gezamenlijke verantwoordelijkheid waar we voor staan.

Lees meer
op19-6-2020 13:21

 

Zo beantwoord je de 5 meest gestelde sollicitatievragen!

Om het beste van jezelf te laten zien tijdens een sollicitatiegesprek is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. En hoewel ieder sollicitatiegesprek anders is, zijn er een aantal vragen die (bijna) altijd terugkomen. Door voor het gesprek goed na te denken over je antwoorden, kan dit je een voorsprong geven op andere kandidaten.
Daarom geven we je een overzicht van de 5 meest gestelde vragen in een sollicitatiegesprek met tips hoe je deze vragen het beste kunt beantwoorden.

“Kun je iets over jezelf vertellen?”

Dit is een vraag die altijd wordt gesteld en daardoor goed is voor te bereiden. Door deze vraag te stellen wil je gesprekspartner te weten komen wat voor soort collega jij bent en wat je meeneemt voor de functie. Dit is het ideale moment om de aandacht te vestigen op jouw sterke punten, skills en (stage)ervaring. Probeer in 1 minuut je carrière samen te vatten en benadruk de zaken die van belang zijn voor deze functie. Bedenk vooraf welke zaken je wilt benadrukken en laat je enthousiasme merken.

“Wat zijn jouw sterke punten?”

Het is niet zonder reden dat deze vraag vrijwel altijd terugkomt in een sollicitatiegesprek. Deze vraag geeft de organisatie een beeld of jouw persoonlijke eigenschappen terugkomen in de functie. Om deze vraag goed te beantwoorden is het belangrijk om te weten waar je goed in bent. Vraag aan oud-collega’s hoe zij jouw sterke punten zien en probeer bij de beantwoording met concrete voorbeelden te komen. Het is goed om een mix te vinden tussen de zogeheten hard skills (vakinhoudelijke kennis zoals een tweede taal of computerprogramma’s) en soft skills (persoonlijke eigenschappen zoals communicatieve vaardigheden of flexibiliteit).

“Waarom wil je bij ons komen werken?”

Bij deze vraag kun je wederom laten zien dat je je goed hebt voorbereid. Geef aan wat je aanspreekt aan de organisatie en wat je al weet van de organisatie. Laat merken dat de organisatie jou aanspreekt en waarom dit aansluit bij wie jij bent als persoon.

“Wat doe je in je vrije tijd?”

Na de vraag om iets over jezelf te vertellen is dit weer een mooie kans om je persoonlijkheid te laten zien. Vertel je gesprekspartner wat je hobby’s en interesses zijn, met wat geluk sluit dit aan bij hun hobby’s en interesses en kun je hier over doorpraten. Het kan je helpen om creatiever te zijn dan fitness en omgaan met familie ten vrienden te benoemen. Bijzondere interesses zorgen ervoor dat de gesprekspartner je niet snel vergeet.

“Wat kunnen wij als organisatie doen om jou te ondersteunen?”

Voor de organisatie is het van belang om een duidelijk beeld te hebben bij hoe zij ervoor kunnen zorgen dat jij goed op je plek komt. Vind je het bijvoorbeeld fijn om in een rustige ruimte te werken, heb je aanpassingen nodig op je werkplek of werk jij beter met een duidelijk en afgebakend takenpakket? Dit is het moment om aan te geven wat jij nodig hebt om je werkzaamheden goed uit te voeren. Wees hierin eerlijk en open, dit is niet altijd makkelijk maar gaat je op de lange termijn absoluut helpen.

Hierboven staan een aantal vragen die gesteld kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek, maar in de toekomst zullen veel sollicitatiegesprekken gaan plaatsvinden via video. Dit is natuurlijk een andere beleving dan een gesprek bij de opdrachtgever op locatie. Hieronder vind je een aantal tips om een videogesprek ook tot een goed einde te brengen.

Tips voor tijdens een videogesprek:

  • Zoek een rustige en stille ruimte. Het kan heel vervelend zijn als tijdens het gesprek je vriend/vriendin/huisgenoot steeds door het beeld loopt. Zowel voor jou als voor je gesprekspartner kan dit flink afleiden.  
  • Zorg voor een opgeruimde en nette plek. Het voegt niets toe als je gesprekspartner jouw was aan het rek ziet hangen of een rommelige woonruimte ziet.
  • Je laat niet het beste van jezelf zien als je voor een raam gaat zitten en daardoor je gezicht in de schaduw valt. Kies voor een lichte ruimte en zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent.
  • Test voorafgaand aan het gesprek het video programma en waar je telefoon of laptop stabiel neer kunt zetten. Door voor het gesprek te oefenen met een vriend of vriendin ben je er zeker van dat het niet fout gaat tijdens het gesprek zelf. 
  • Probeer in een videogesprek langzamer te praten dan normaal. Je gesprekspartner heeft meer tijd nodig om je antwoorden in zich op te nemen, dit doordat lichaamstaal minder duidelijk is dan in een normaal gesprek.

Ben je door blog enthousiast geworden en sta je open voor een nieuwe baan? Klik hier voor ons actuele vacature overzicht en wellicht zit jij binnenkort wel om tafel met één van onze opdrachtgevers.

Lees meer
Pernu gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.