Uren Inloggen Contact

Al meer dan 10 jaar via Pernu aan de slag

Sinds 2022 werkt hij voor Pernu op kantoor. Maar Fokke Struijk is eigenlijk een Pernu-werknemer van het eerste uur. Al in 2009 werd hij voor het eerst via Pernu gedetacheerd.

Fokke is misschien wel de sportiefste werknemer van Pernu! Hij beoefent squash en padel, en traint bovendien ook nog voor de halve marathon van Amsterdam. Eigenlijk is hij opgeleid als kok, maar de hoge werkdruk in de keuken bleek niet ideaal voor hem.

Daarom ging hij aan de slag in de keuken bij een zorginstelling, maar ook dat was niet de beste match. Fokke: ‘De zorginstelling stapte op een goed moment over op opwarmmaaltijden en soep uit een zakje. Ik hoefde alleen nog maar te roeren. Niet bepaald een uitdaging voor me…’

Concentratie

Een van de dingen die lastig bleken in een reguliere baan, is Fokke’s suikerziekte. Fokke: ‘De ene dag kan ik me goed concentreren komt er veel uit mijn handen. Maar er zijn ook dagen waarop mijn suiker laag is, waardoor ik het lastig vind om me te focussen. Het gaat dan allemaal net even wat minder snel.

Reguliere werkgevers vinden het vaak lastig om daar mee om te gaan. Ook bij sollicitatiegesprekken merkte ik dat werkgevers het niet aandurfden met mij. Op een gegeven moment noemde ik mijn suikerziekte zelfs niet meer. Dan bewaarde ik die informatie over mezelf tot mijn eerste werkdag…’ 

Meer begrip

Vanuit de baan bij de zorginstelling rolde Fokke in een reïntegratietraject. Hij vond een mooie nieuwe uitdaging bij The Repair Factory. Dat was het moment waarop hij voor het eerst in contact kwam met Pernu.

‘Pernu regelde de inschrijving in het doelgroepregister voor mij. Daardoor kom ik in aanmerking voor banen waarin ik dingen meer in mijn eigen tempo en op mijn eigen manier kan doen. Een prettige verandering voor mij: meer begrip en meer rust, zonder dat ik mij hoefde te vervelen!’

Pernu pauze

Via Pernu werkte Fokke in de loop der jaren bij diverse bedrijven, waaronder de Belastingdienst. Helaas voor Fokke liep zijn eerste jaarcontract bij de Belastingdienst af en was er tijdelijk een stop op het aannemen van nieuwe medewerkers.

Voor Fokke betekende dat een tijdelijke Pernu pauze, waarin hij vijf jaar voor de Sociale VerzekeringsBank werkte. Maar na vijf jaar kruisten Pernu en hij opnieuw elkaars pad. Opnieuw ging Fokke aan de slag bij de Belastingdienst, totdat hij gevraagd werd om bij Pernu op kantoor te gaan werken.

Dienstvaardige instelling

Fokke: ‘Ik had vooral ervaring bij grote organisaties, dus werken op kantoor bij Pernu is voor mij een hele andere ervaring. Het team is klein en iedereen is nodig!

Ik hou van de afwisseling van mijn baan. Het ene moment ben ik urenbriefjes aan het goedkeuren, het volgende moment dien ik een subsidieaanvraag aan bij de gemeente of verwerk ik een ziekmelding. Ik heb een dienstvaardige instelling: ik help mensen graag verder!’

Bij Pernu zijn natuurlijk wel dingen die voor een bepaalde tijd gebeuren moeten, maar die zie ik ruim van tevoren aankomen. Ik kan mijn werk zelf indelen en dingen op mijn eigen manier aanpakken. Voor mij werkt dat ideaal.’

Share
T. Westbroek
2 April 2024

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist