Uren Inloggen Contact

Welk werk is geschikt voor mensen met autisme?

Mensen met autisme hebben ontzettend veel talenten en een oog voor detail. Hierdoor zien mensen met autisme sneller taken liggen, in vergelijking tot anderen. Mensen met autisme kunnen zich het best focussen in een rustige omgeving.

De zwakke punten waar veel mensen met autisme beperkt in zijn, is moeite met samenwerken en de omgang met collega’s. Door te zorgen voor directe communicatie op de werkvloer, zorgt dit voor duidelijkheid en een fijne werkplek voor mensen met autisme.

 1. ICT

  Veel ICT-bedrijven hebben interesse in mensen met autisme. Mensen met autisme zijn goed met cijfers en hebben namelijk een analytisch vermogen. Beroepen als cybersecurtiy, data science specialisten en software developers zijn functies waar mensen met autisme goed in kunnen zijn. Bekijk ICT-vacatures
   
 2. Onderwijs

  Mensen met autisme kunnen goed zijn in taal en woordenschat. Hierdoor zijn er veel docenten die werken in het onderwijs en een vorm van autisme hebben. Mensen met autisme hebben echter vaker moeite om sociale signalen te herkennen.

  Hierdoor worden mensen met autisme die het onderwijs in willen gaan, door middel van filmpjes geleerd hoe zij het gedrag van leerlingen kunnen signaleren en er op een fijne manier op reageren. De filmpjes worden aan de docent met autisme laten zien en de docent met autisme kan het filmpje analyseren en zien hoe zijn/haar gedrag is en die van de leerlingen.
   
 3. Zorg

  Veel mensen met autisme zijn werkzaam in de zorg. Zij zijn hier heel open over op de werkvloer. De zorg kan juist heel hectisch zijn, hier kunnen mensen met autisme minder goed mee omgaan. De meeste mensen met autisme die werkzaam zijn in de zorg, vertellen tijdens hun sollicitatiegesprek open over hun stoornis. Hierdoor kan de werkgever, de collega’s ervan op de hoogte brengen en zorgen voor een duidelijke communicatie op de werkvloer en structuur in de planning.
   
 4. Techniek

  Mensen met autisme zijn zeer gewild voor technische bedrijven. Sommige mensen met autisme zijn hoogbegaafd en hebben oog voor detail. Hun perfectionisme zorgt ervoor dat het werk goed en netjes verloopt.

  Mensen die in de techniek werken, kunnen zich goed focussen in rustige omgevingen. Hierdoor zorgen veel techniek bedrijven ervoor dat ze een fijne werkplek krijgen op kantoor, waar ze niet afgeleid kunnen worden. Ook is in de techniek het aangeven van veranderingen en begeleiding enorm belangrijk. Bekijk techniek vacatures.
   
 5. Creatieve beroepen

  Mensen met autisme luisteren en maken graag muziek. Mensen met autisme hebben meer moeite met het tonen van hun emotie en kunnen dit kwijt door het maken van muziek. Hetzelfde geld voor kunst, hier kunnen mensen met autisme hun emotie in kwijt en door hun perfectionisme, maken zij de mooiste kunstwerken!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist