Home > Over ons > Pernu Werkt Anders
Recente Vacatures
DJI Ministerie van Justitie
inDen Haag
Sg Spieringshoek
inSchiedam
Defensie
inSchaarsbergen
P-Direkt
inDen Haag

Pernu Werkt Anders

Pernu Werkt Anders is specialist in het bemiddelen tussen werkzoekers met een afstand tot de arbeidsmarkt (Wajong / doelgroepenregister) en werkgevers die op een positieve manier invulling willen geven aan de participatiewet.

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt worden steeds meer aangemoedigd aan de slag te gaan. Pernu Werkt Anders heeft bijna 10 jaar ervaring met het matchen van werkzoekers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan maatschappelijk betrokken werkgevers.

Wij richten ons op het bemiddelen, plaatsen en begeleiden van werkzoekers met psychische/sociale, verstandelijke of lichamelijke beperkingen. Het gaat dan om jonggehandicapten (wajong) en kandidaten die via de gemeente vallen onder het doelgroepregister.

Onze ervaring is dat deze groep vaak gemotiveerd is, open staat voor verandering, in staat is nieuwe vaardigheden aan te leren en bovendien goed te coachen is.

Inschrijven als werkzoeker

Succes

Door een nauwkeurige selectie en intensieve begeleiding zorgen wij ervoor dat dergelijke trajecten een succes worden, zowel voor de werkgever als voor de werknemer.

Ons “totaalplan” leidt tot succes omdat wij:

  • bekend zijn met de doelgroep
  • de specifieke regelingen kennen
  • de subsidie en voorzieningen( b.v. eventueel aanpassing werkplek) verzorgen
  • het arbeidsrechtelijk risico tijdelijk overnemen
  • de coaching van de medewerker organiseren
  • de aanvraag hiervoor helpen indienen
  • een helpdesk zijn voor de leidinggevende.

Goede banen

Pernu wil werkzoekers aan een goede baan helpen. Vaste uren, een vaste periode en goede begeleiding waarop de werkzoeker altijd terugvallen kan.

“Pernu wil werkzoekers aan een goede baan helpen: vaste uren, een vaste periode en uitstekende begeleiding.”

Omgedraaid vinden we ook dat het in dienst nemen van een werknemer met afstand tot de arbeidsmarkt voor werkgevers van toegevoegde waarde moet zijn. Niet (in de eerste plaats) een goede daad of een sociaal project.

Pernu gelooft een succesvol verlopen plaasingstraject grote voldoening kan geven, zowel aan de werkgever als aan de werknemer. Maar ook het traject zelf moet leuk zijn, in plaats van traag, ambtelijk en procedureel. Daarom houden we het contact persoonlijk, schakelen we snel en zijn we uiterst pro-actief.

Maatwerk

Als specialist is Pernu werkzaam in het gehele land. Wij hanteren geen groot archief met werkzoekers, maar zoeken specifiek voor elke opdracht de juiste kandidaat. Daarbij richten we ons op de kansen, mogelijkheden, intrinsieke motivatie en natuurlijke voorkeuren van de werkzoeker.

We streven er dus na om onze kandidaten goed te leren kennen voordat we ze aandragen bij een werkgever. We zijn ervan overtuigd dat de werkzoeker bij het bedrijf moet passen én andersom. Om die reden starten we elk traject met een grondig assessment.

Detachering

Pernu helpt werkgevers door voor kortere of langere tijd werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt te detacheren. Zo draagt Pernu alle organisatorische en administratieve lasten, waardoor de risico’s voor de werkgever tot een minimum beperkt worden. Dat maakt het makkelijk om het in dienst nemen van een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt “uit te proberen”.

Aanmelden als werkgever

Pernu gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.