Uren Inloggen

Solliciteren in tijden van corona

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Heb jij een afstand tot de arbeidsmarkt en ben je op zoek naar werk? Onze sollicitatie coaches geven tips om er het beste van te maken in deze moeilijke periode.

Ik zie een vacature die interessant is voor mij. Hoe solliciteer ik?

De vacatures die je in ons overzicht op de website ziet staan, zijn nog steeds open. Ook in het solliciteren is niets veranderd. We vragen je om het online sollicitatieformulier in te vullen samen met een cv en/of motivatiebrief. Match je met de vacature dan nemen wij contact met je op voor een eerste telefonische screening.

Wat zijn de gevolgen voor het sollicitatieproces?

We proberen gesprekken zoveel mogelijk telefonisch of via een video- gesprek te doen. Wij nemen contact met jou op om de verdere stappen van het sollicitatieproces toe te lichten.

Help, een sollicitatiegesprek voeren via een video- gesprek! Wat nu?

Wij gebruiken voor een video- gesprek otys, zoom.us of whatsapp videobellen. Solliciteren via een video- gesprek biedt een hoop voordelen. Je kunt vanuit je eigen vertrouwde omgeving het gesprek voeren. Maar er kleven ook wat nadelen aan deze manier van solliciteren. De techniek kan haperen en het praten in een camera is lastiger dan je misschien denkt.

Om goed voor de dag te komen is het slim om je voor te bereiden. Dit voorbereiden kun je ook met jouw eigen jobcoach doen. Een video- gesprek werkt namelijk nét even anders dan een normaal sollicitatiegesprek. Dit is waar je op moet letten bij het voeren van een sollicitatiegesprek op beeld: Tips solliciteren via videogesprek.

Blijf solliciteren!

Activiteiten worden afgelast, het sociale leven valt stil… Je hebt plots een zee van tijd. Gebruik die tijd om te solliciteren. Drie goede redenen:

  • Voor heel wat mensen is solliciteren nu minder belangrijk. Dit betekent echter minder concurrentie voor jou op de arbeidsmarkt!
  • Door nu te solliciteren, onderstreep je je motivatie, doorzettingsvermogen, wendbaarheid en positieve instelling.
  • Stop je met solliciteren, dan wordt het lastig om achteraf de draad weer op te pikken.

Pimp je cv

Lees je cv nog eens aandachtig na. Je hebt nu de gelegenheid om de puntjes op de i te zetten. 

Twijfel je of je een sterk cv hebt? Laat het nalezen door iemand in jouw omgeving, bijvoorbeeld jouw jobcoach.

Check of jouw cv nog up-to-date is, voeg nieuwe werkervaring(en) en/ of vrijwilligerswerk toe.

Oefen je sollicitatiegesprek

Vind je het moeilijk om jezelf te verkopen tijdens een sollicitatiegesprek?

Of weet je niet welke vragen je kunt verwachten?

Wat ze gaan vragen in een sollicitatiegesprek weet je nooit van tevoren. Dat maakt het ook zo spannend. Gelukkig kun je jezelf hier wel op voorbereiden. In dit artikel vind je 60 vragen die vaak gesteld worden tijdens een sollicitatiegesprek. Kijk maar eens hoe ver je komt met het beantwoorden hiervan. Vind je het moeilijk om je antwoorden juist te formuleren? Oefen hier dan thuis op zodat het tijdens het gesprek makkelijker gaat. de 60 meest gestelde sollicitatievragen

Profiel op LinkedIn

Nu je aan huis gekluisterd bent, is LinkedIn de ideale manier om jezelf zichtbaarder te maken en te netwerken. Heb je nog geen profiel? Maak er dan één aan. Heb jij een jobcoach, misschien kan die jou hierbij ondersteunen.

Als je linkedin juist inzet, vergroot je je kansen op een baan aanzienlijk. 

En dan?

Als wij na zo’n eerste kennismaking met jou via een video- gesprek, overgaan tot een vervolg, dan zullen wij jou gaan voorstellen. Als het bedrijf ook enthousiast is over jou dan is er de mogelijkheid om ook het eerste kennismakingsgesprek samen met het bedrijf en onze HR- recruiter via een video- gesprek te laten verlopen, hier kan, mocht je daar behoefte aan hebben, ook jouw jobcoach bij aanwezig zijn.

Zo kunnen wij een deel van de sollicitatie procedure toch laten doorgaan ondanks de corona beperkingen, reden te meer voor jou om te blijven solliciteren!!

Veel succes!

Share
Carola Wiedijk
3501
31 maart 2020

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist
Pernu gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.