Uren Inloggen

"Erg tevreden met de werknemers van Pernu"

Domeinen Roerende Zaken, onderdeel van het Ministerie van Financiën, werkt mee aan de Participatiewet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te huren via uitzend – en detacheringsbureaus. De organisatie heeft diverse medewerkers in dienst via Pernu. Teamleider Maryenka van der Weg vertelt.

"Momenteel hebben wij in Hoogeveen vijf personen aan het werk via Pernu waar ik erg tevreden mee ben. Het gaat hierbij om tijdelijke en speciaal gecreëerde functies op de ICT afdeling. De medewerkers ontmantelen computers en servers die vervolgens als schoon ijzer worden verkocht. Met het geld dat we hiermee verdienen betalen we de arbeidsparticipanten en uitzendkrachten op de ICT afdeling.

De detacheringsconstructie biedt als voordeel dat je de tijd hebt om te kijken of iemand geschikt is voor de baan. Indien dit niet het geval is, kan je er over nadenken wat deze persoon wel zou kunnen betekenen binnen de organisatie. Wij proberen aan elk individu zorg en aandacht te besteden door te kijken wat er op de werkplek nodig is en welke aanpassingen er gemaakt moeten worden. Zo vindt niet iedereen het prettig om materiaal te delen op de werkplek en hebben wij er voor gezorgd dat iedere werkplek zijn eigen materiaal heeft.

Ik denk dat Domeinen in de toekomst blijft investeren in de Participatiewet. Wij kunnen een goede en veilige werkplek bieden waar arbeidsparticipanten zich kunnen ontwikkelen zonder dat de werkdruk te hoog wordt. En de arbeidsparticipanten kunnen er voor zorgen dat wij een hogere opbrengst van de goederen krijgen.’’

Share
T. Westbroek
1335
1 september 2020

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist
Pernu gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.