Uren Inloggen Contact

Pernu gaat werknemers werven voor de afbouwsector

Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werven voor de afbouwsector. Dat is in het kort de opdracht die Pernu gekregen heeft van de branchevereniging TBA en het UWV Werkbedrijf. Pernu  begeleidt en helpt de werknemers naar en met werk en daarnaast de werkgevers met de werving, selectie, administratie en subsidies.

Woensdag 5 juni 2019 kwamen de drie samenwerkende partijen bijeen om een overeenkomst te tekenen waarin zij afspreken om voor langere tijd intensief samen te werken met als doel zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen.

Leren in de praktijk
De afbouwsector is de beroepstak waarin ‘handige jongens’ scheidingswanden plaatsen, systeemplafonds ophangen, verlichting ophangen en stukadoor- en schilderwerkzaamheden verrichten. Een mooie branche waarin (jonge) mensen de mouwen kunnen steken en het vak in de praktijk kunnen leren.

Pieter Raven, directeur van Pernu: “Werkgevers in de afbouwbranche ken ik als mannen en vrouwen met het hart op de goede plaats. Ze investeren graag in werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar tegen het administratieve gedeelte zien ze vaak op. Ook weten zij onvoldoende de subsidiemogelijkheden te benutten die er voor hen zijn. Gelukkig kunnen wij dit nu helemaal van hen overnemen.”

Oók detachering en jobcoaching
Pernu werft niet alleen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar detacheert ze ook. Het voordeel hiervan voor de werknemer is dat hij weinig risico loopt. Bevalt een werknemer dan kan hij die op termijn ook in vaste dienst nemen en eindigt de detachering bij Pernu.

Om ervoor te zorgen dat werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt niet alleen aan een baan komen, maar daarin ook goed functioneren, zorgt Pernu ook voor deskundige begeleiding door een jobcoach.

Raven: “Voortgangsgesprekken op kantoor proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen: de jobcoach werkt liever een uurtje mee en begeleidt de werknemer terwijl deze bezig is. Dat geeft een beter beeld en bovendien praat het veel lekkerder.”

Win-win situatie
Ook TBA en het UWV zijn blij met de samenwerking. “Iedereen verdient een kans in de afbouwsector”, vertelt Anton van Kruistum, directeur van het Technisch Bureau Afbouw. “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen nog altijd moeilijk aan een baan. Pernu helpt afbouwwerkgevers met hun administratie en met het benutten van subsidies. Iedereen wordt er beter van. Kortom, een win-winsituatie.”

Share
P.J.J. Raven
5 June 2019

Recente artikelen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN VACATURES IN JOUW REGIO?

Aanmelden mailinglist