Home > Blog
Recente Vacatures
Defensie
inSchaarsbergen
Defensie
inUtrecht
Defensie
inHavelte
Ministerie van Buiterlandse Zaken
inDen Haag

Werken voor de Rijksoverheid: alle voordelen op een rijtje

Categorieën: Blog

Wil jij aan de slag als Wajonger? Kom je uit het doelgroepenregister en zoek je werk? Solliciteer dan op één van onze vacatures bij de Rijksoverheid. Werken bij de Rijksoverheid is aantrekkelijk om verschillende redenen. Alle voordelen op een rijtje.

Pernu heeft altijd diverse vacatures bij de Rijksoverheid open staan. Vacatures bij ministeries, maar ook bij diverse rijksdiensten zoals de Belastingdienst, de Raad van State of een van de Koninkrijksdomeinen. Dat komt omdat Pernu in 2017 een zogenaamde gunning heeft gekregen.

Veel banen bij de Rijksoverheid vind je alléén bij Pernu!

ÔDie gunning houdt in dat Pernu als detacheringsbureau in de komende jaren “preferred supplier” mag zijn voor de Rijksoverheid als het gaat om vacatures die open staan voor mensen met de indicatie banenafspraak. Veel banen bij de Rijksoverheid vind je dus alleen bij Pernu! Wat zijn de voordelen van werken bij de Rijksoverheid?

Een betrouwbare werkgever

De Rijksoverheid is een betrouwbare en stabiele werkgever. Je weet waar je aan toe bent als je hier gaat werken. Er zijn heldere arbeidsvoorwaarden, een duidelijk takenpakket en goede begeleiding. Alle randzaken voor jou als werknemer zijn netjes geregeld.

Ben je op zoek naar vastigheid? Dan is een baan bij de Rijksoverheid precies iets voor jou.

Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

Ga je aan de slag voor de Rijksoverheid dan profiteer je van de goede arbeidsvoorwaarden die bij de overheid standaard zijn. We hebben het dan bijvoorbeeld over salarisschaal waarin je – bij goed functioneren - elk jaar een een trede omhoog gaat. Maar ook over een collectieve verzekering en een goede pensioenopbouw.

Daarnaast is de overheid zeer flexibel als het om werkuren gaat. In overleg kun je je werkdag eerder of later beginnen en dan ook weer eerder of later naar huis.

Een goede balans tussen werk en privé

De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat jij werk en privé op een goede manier combineren kunt. Daarom zijn er voldoende opties voor parttime werken, zijn er diverse verlofregelingen waarvan je gebruik kan maken (ouderschapsverlof, zorgverlof etcetra) en bestaat in sommige gevallen de mogelijkheid om thuis te werken. Tijdelijk even minder werken is vaak bespreekbaar. Wel zo prettig!

De Rijksoverheid wil graag dat jij werk en privé goed kunt combineren.

Ontwikkelen en doorgroeien

De Rijksoverheid heeft – als grootste werkgever van Nederland – veel mogelijkheden om door te groeien naar een andere of hogere functie. Heb je ambitie? Dan kun je ver komen bij de Rijksoverheid. Jouw talenten kunnen zo volledig tot hun recht komen.

Heb je ambitie? Dan kun je ver komen bij de Rijksoverheid.

En blijk je ergens wat minder goed in? Ook dan kan je baan vaak aangepast worden. Om door te kunnen groeien heb je soms een opleiding nodig. In veel gevallen kan die geheel of gedeeltelijk betaald worden door je werkgever.

Alle soorten werknemers welkom

Bij de Rijksoverheid vind je alle soorten banen. Van softwaredeveloper tot administratieve kracht. Van beleidsmedewerker tot groenonderhoud. De Rijksoverheid geloofd in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor jouw kwaliteiten en talenten voorop staan.

Omdat de Rijksoverheid er voor alle Nederlanders is, willen de rijksonderdelen zoveel mogelijk verschillende soorten werknemers. Het gaat dan om mannen en vrouwen van diverse leeftijden, culturele achtergronden, inzetbaarheid, opleidingsachtergrond, persoonlijkheid, religieuze achtergrond en seksuele oriëntatie.

Juist bij de Rijksoverheid ben je meer dan welkom als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt.

Juist bij de Rijksoverheid ben je welkom als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. In de periode 2014 tot en met 2024 wil de Rijksoverheid maar liefst 3340 banen realiseren voor mensen uit deze doelgroep.

Openstaande vacatures bij de Rijksoverheid

Wil jij weten welke vacatures wij op dit moment open hebben staan bij de Rijksoverheid? Kijk dan snel hier: Vacatures Rijksoverheid.

Zie je geen vacature die bij jou past? Schrijf je dan in als werkzoekende en wij informeren je zodra er nieuwe vacatures zijn die wellicht bij jouw zouden passen.

+ Inschrijven werkzoeker

Recente artikelen
op13-6-2019 11:35

Sinds 2017 is het voor werkgevers mogelijk om iemand in dienst te nemen waarvan tijdens het proefcontract bepaald wordt of hij of zij in het doelgroepregister opgenomen moet worden. Vier vragen en antwoorden over deze zogenaamde praktijkroute.

Normaal gesproken bepaalt het UWV wie er in het doelgroepregister terecht komen. Veelal zijn dit mensen waar een medische oorzaak is voor verminderd arbeidsvermogen. Echter: er is nog een andere manier om in het doelgroepregister terecht te komen, namelijk via de zogenaamde praktijkroute.

 1. Wat is de praktijkroute?
  Bij de praktijkroute gaat het vaak om mensen waar geen medische indicatie is voor verminderd arbeidsvermogen. Toch zijn dit mensen die tijdens een normale sollicitatieprocedure vaak afgewezen worden omdat de werkgever vermoedt dat zij niet de volledige loonwaarde waard zullen zijn. In gewone woorden: “er is iets mee”.

  Sinds 1 januari 2017 kan een werkgever zulke mensen toch zonder veel risico een proefcontract aanbieden. Tijdens de proefperiode kan de gemeente dan een loonwaardeonderzoek uitvoeren, waaruit blijkt of deze werknemers het wettelijke minimumloon waard zijn, of niet.

  Ook al staat de opname in het doelgroepregister niet vast: de werkgever kan het door de praktijkroute zonder veel risico toch een proefcontract aanbieden.

  Blijkt uit het loonwaardeonderzoek inderdaad dat de werknemer – vergeleken met andere werknemers – veel minder goed presteert en het wettelijk minimumloon niet waard is, dan kan hij of zij rechtstreeks in het doelgroepregister opgenomen worden (zonder extra onderzoek door het UWV). Wel of niet in het doelgroepregister opgenomen worden, wordt dus “in de praktijk” getoetst.
   
 2. Welke voordelen biedt de praktijkroute de werknemer?
  Natuurlijk is het niet leuk om “een stempeltje” te krijgen. Toch is de praktijkroute voor veel mensen een extra mogelijkheid om aan een betaalde baan te komen. Groot voordeel van de praktijkroute is bovendien dat iemand direct aan het werk kan en dus geen UWV-onderzoek af hoeft te wachten.
   
 3. Welke voordelen biedt de praktijkroute de werkgever?
  Het in dienst hebben van iemand die in het doelgroepregister kan vele voordelen bieden voor de werkgever, zoals loonkostensubsidie, de no-riskpolis, het lage-inkomensvoordeel (LIV) en de premiekorting banenafspraak.

  Ondanks dat de opname in het doelgroepregister nog niet rond is, loopt de werkgever niet veel risico. De beoordeling vindt namelijk plaats tijdens de proefplaatsing. Wordt de werknemer niet opgenomen in het doelgroepregister? Dan heeft de werkgever zelf de keuze om te verlengen.
   
 4. Hoe kan Pernu u als werknemer helpen?
  Bent u op zoek naar een nieuwe werknemer? Pernu heeft meerdere kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in het werknemersbestand. Wij zoeken voor u naar de juiste match.

  Lijkt een kandidaat geschikt voor de functie maar is hij of zij niet geregistreerd in het doelgroepregister? Wij helpen u om een loonwaardeonderzoek te regelen bij de gemeente met als doel de werknemer alsnog via de praktijkroute hierin op te laten nemen. Op die manier kunt u van alle voordelen profiteren die dit met zich meebrengt.

  Dankzij onze jarenlange ervaring met werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt is Pernu bijzonder goed in staat in te schatten of iemand in het doelgroepregister thuishoort of niet. U kunt er dus op vertrouwen dat wij u hierover goed adviseren zullen.

Een voorbeeld
Via de gemeente werd een jonge man (27) naar Pernu doorverwezen. Deze man is een afgestudeerd HEAO’er, maar heeft veel moeite met zijn concentratie. Hij is snel afgeleid en ondervindt hierdoor moeite in het zoeken naar werk op zijn niveau. Werkgevers nemen liever een HEAO’er aan zonder deze hinderlijke eigenschap.

‘Snel afgeleid zijn’ is echter onvoldoende voor een Wajong-indicatie. Toch zit deze man nu al twee jaar thuis en is inmiddels in de bijstand beland. De gemeente stelt een praktijkroute voor.

Via Pernu vindt de man een baan als Junior Analyst Financiën bij een ministerie in Den Haag. Via de praktijkroute wordt de man getest en er wordt inderdaad verminderde loonwaarde geconstateerd. Hierdoor wordt de man bijgeschreven in het doelgroepregister waardoor zijn nieuwe werkgever kan profiteren van alle voordelen die dit oplevert.

Op zijn nieuwe werk krijgt de man een geïsoleerde werkplek. Dat helpt enorm bij de concentratie. Inmiddels heeft hij een vast dienstverband werkt al enkele jaren naar tevredenheid  

Lees meer
op5-6-2019 11:36

Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werven voor de afbouwsector. Dat is in het kort de opdracht die Pernu gekregen heeft van de branchevereniging TBA en het UWV Werkbedrijf. Pernu  begeleidt en helpt de werknemers naar en met werk en daarnaast de werkgevers met de werving, selectie, administratie en subsidies.

Woensdag 5 juni 2019 kwamen de drie samenwerkende partijen bijeen om een overeenkomst te tekenen waarin zij afspreken om voor langere tijd intensief samen te werken met als doel zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen.

Leren in de praktijk
De afbouwsector is de beroepstak waarin ‘handige jongens’ scheidingswanden plaatsen, systeemplafonds ophangen, verlichting ophangen en stukadoor- en schilderwerkzaamheden verrichten. Een mooie branche waarin (jonge) mensen de mouwen kunnen steken en het vak in de praktijk kunnen leren.